Cum poate fi crescută productivitatea şi satisfacţia angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii îşi doresc să poată lucra fără a fi întrerupţi şi să poată utiliza dispozitivele electronice pe care le folosesc acasă şi la birou. Aşa reiese dintr-un studiu recent făcut de Oxford Economics, axat pe dorinţele salariaţilor şi pe aspectele care pot fi îmbunătăţite pentru a creşte productivitatea şi satisfacţia la birou.

Peste 1.200 de manageri de companii din ţări precum Statele Unite ale Americii, Danemarca, Norvegia sau Suedia au fost implicaţi în cercetare, care a evidenţiat că managerii nu observă problemele din companie. 

„Aproape două treimi dintre ei spun că angajaţii lor dispun de tot echipamentul de care au nevoie pentru a nu fi distraşi la birou, în timp ce mai puţin de o jumătate dintre angajaţi sunt de acord cu această afirmaţie”, arată studiul citat. 

Mâncarea gratuită, mai puţin importantă 

Potrivit documentului, angajaţii îşi doresc să îşi poată derula activitatea fără a fi întrerupţi însă acest lucru nu se întâmplă. „Beneficii precum mâncarea gratuită sunt mult mai puţin importante pentru ei decât posibilitatea de a se concentra fără a fi întrerupţi”, notează cercetarea. 

Totodată, chiar dacă managerii se aşteaptă ca angajaţii să fie conectaţi la munca lor de la birou în permanenţă, doar 40% spun că dispozitivele pe care le folosesc acasă sunt compatibile cu echipamentele şi aplicaţiile de la birou.

„„Zgomotul şi factorii care distrag atenţia au un impact major asupra productivităţii. Sunt probleme pe care companiile le pot remedia, dar întâi trebuie să le conştientizeze”, a declarat Edward Cone de la Oxford Economics.

angajati 1

De ce trebuie să ţină cont managerii

În opinia specialiştilor, managerii ar trebui să ţină cont de mai multe recomandări pentru a putea fi siguri că înţeleg nevoile angajaţilor:

• Managerii ar trebui să iniţieze un dialog cu angajaţii, pentru a stabili exact care sunt nevoile acestora la locul de muncă sau pentru a lucra de acasă şi de ce echipamente au nevoie.

• Companiile ar trebui sa se asigure că angajaţii dispun de echipamentul şi aplicaţiile necesare pentru a putea lucra de oriunde.

• Companiile ar trebui să le ofere angajaţilor locuri liniştite, spaţii şi echipamente adecvate pentru a se putea concentra pe ce au de făcut.

• Companiile ar trebui să îşi încurajeze angajaţii să se deconecteze după terminarea programului, pentru a găsi un echilibru între job şi viaţa personală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite