Criza a pus industria românească pe butuci: harta completă a celor peste 400.000 de concedieri din toate judeţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
421.232 de persoane au fost concediate in cei patru ani de criza FOTO Shutterstock
421.232 de persoane au fost concediate in cei patru ani de criza FOTO Shutterstock

Reindustrializarea Romaniei este unul din subiectele trambitate de fiecare partid in momentul in care ajunge la guvernare. Recent, si Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a prezentat planuri marete pentru reindustrializarea tarii, dar acestea ar putea ramane doar la stadiul de proiect, asa cum ne-am obisnuit pana acum.

Iar situatia prezenta este extrem de dramatica pentru industria Romaniei, ceea ce ar impune de urgenta o strategie accelerata de reindustrializare.

In ultimii ani, de la inceputul crizei si pana in prezent, mii de muncitori din industrie si constructii au fost concediati si sute fabrici au fost inchise. O amenintare directa a venit in aceste zile chiar de la Mittal Steel Galati! Iar acest trend ar putea continua daca nu se iau masuri rapide.

Situatie dramatica

Econtext trage un nou semnal de alarma asupra situatiei din industria romaneasca. Astfel, va aratam cate concedieri au fost efectuate in sectoarele industriale si in constructii in ultimii ani, de la inceputul crizei (septembrie 2008) si pana in prezent (septembrie 2012). In patru ani de criza! Si vom prezenta situatia din fiecare judet al Romaniei.

Harta completă a concedierilor din România, judeţ cu judeţ, pe econtext.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite