Ce loc ocupă România în clasamentul european şi mondial al vaccinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare - faza a II-a - Timişoara - Iulius Mall  FOTO Inquam Photos / Cornel_Putan
Vaccinare - faza a II-a - Timişoara - Iulius Mall  FOTO Inquam Photos / Cornel_Putan

Clasamentul european prezintă situaţia fiecărei ţări, plecând de la numărul de doze administrate la 100 de locuitori. Pe primul loc este Regatul Unit.

Conform datelor statistice prezentate de Statista.com, în data de 4 aprilie 2021, Regatul Unit avea cea mai mai mare rată de vaccinare împotriva COVID-19 din Europa. Britanicii au administrat 54,36 doze la 100 de locuitori.

„Regatul Unit a fost prima ţară din Europa care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scară largă şi a început inoculările pe 8 decembrie 2020”, explică specialiştii Statista.com

Pe locul al doilea se situează Malta, ţară care a efectuat 48,12 doze de vaccin la 100 de locuitori, urmată de Serbia cu o rată de vaccinare de 37,73 şi Ungaria cu o rată de 33,91.

„Rusia a devenit prima ţară din lume care a autorizat un vaccin - numit Sputnik V - pentru utilizare în lupta împotriva COVID-19 în august. La 4 aprilie 2021, Rusia administrase 8,31 doze la 100 de persoane din ţară”, mai spun cei de la Statista.

România ocupă locul 24 în acest clasament european. Ţara noastră are o rată de vaccinare de 16,94/100 de locuitori.

În ultima săptămână din martie, în Europa au fost înregistrate peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19.

Într-un clasament mondial, publicat de The New York Times, România este pe locul 44 la vaccinare, iar clasamentul este condus de Israel, o ţară în care peste 55% din populaţie s-a vaccinat complet (inclusiv rapelul).

Citeşte şi:

Cum au persoanele vaccinate acces în restaurante şi la evenimente culturale şi sportive, în Israel şi în alte state

Dan Barna: Paşaportul COVID nu va fi unul formal, ci o dovadă că persoana nu e un pericol

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite