Câte reacţii adverse s-au întregistrat la Maratonul vaccinării din Bucureşti. Dr. Jinga: „Multe, din cauza emoţiilor”

Câte reacţii adverse s-au întregistrat la Maratonul vaccinării din Bucureşti. Dr. Jinga: „Multe, din cauza emoţiilor”

Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

În timpul Maratonului vaccinării din Bucureşti au fost înregistrate 34 de reacţii adverse minore – leşin, hipertensiune, dureri de cap, ameţeli – multe dintre ele din cauza emoţiilor, a declarat dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Reacţiile secundare au fost foarte puţine. Au fost 9 lipotimii, adică hipotensiuni, 10 hipertensiuni, 3 cazuri de greaţă, 2 cazuri de cefalee şi 10 ameţeli, unele dintre ele din cauza emoţiilor. Au venit foarte multe persoane cu comorbidităţi,cu şocuri anafilactice în antecedentele (medicale – n.r.) care au avut încredere în noi, în echipa de doctori a UMF şi s-au vaccinat, altfel nu ar fi ajuns să se vaccineze”, a declarat dr. Viorel Jinga la Digi24.
 
Medicul a arătat că în cele trei zile de maraton peste 20.000 de persoane au fost vaccinate. 
 
„Un număr 20.360 de persoane au fost vaccinate, cu mult – spunem noi – peste aşteptările unora. Noi nu ne-am propus o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi. Sigur, şi dacă ar fi fost mai puţini, tot ar fi fost un succes al acestei acţiuni, care a fost profesională – din partea UMF Carol Davila din Bucureşti – dar şi ştiinţifică, pentru că în studio s-au prezentat numeroase conferinţe, s-a răspuns la foarte multe întrebări ale persoanelor care dorreau să se vaccineze şi aveau temeri. Aceste conferinţe sunt pe pagina de Facebook a Universităţii şi se pot viziona oricând şi vom continua această activitate de informare”, a adăugat dr. Viorel Jinga. 
 
„Trebuie să mulţumim şi omului anonim diin spatele acţiunii, adică acelui student, rezident, medic care a asigurat desfăşurarea în condiţii bune a vaccinării”, a medicul. 
 
Dr. Viorel Jinga a mulţumit mai Colegiului Medicilor, STS, DSP şi celor 1.341 de voluntari care au fost implicaţi în maratonul vaccinării din Bucureşti.
 
Maratonul a început vineri, la ora 16:00 şi s-a încheiat luni, ora 8.00. Centrele de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională vor fi redeschise peste 3 săptămâni, când oamenii vaccinaţi în acest weekend vor primi rapelul. De asemenea, tot atunci, sunt aşteptaţi şi alţi români la vaccinare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările