Asociaţie de pacienţi: „Asigurarea continuităţii tratamentului cu interferon free este pusă sub semnul întrebării”

Asociaţie de pacienţi: „Asigurarea continuităţii tratamentului cu interferon free este pusă sub semnul întrebării”

FOTO Adevărul

Pacienţii care suferă de hepatită C ar putea fi puşi în situaţia de a nu continua tratamentul cu interferon free, atrage atenţia Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), care acuză discontinuităţi în furnizarea tratamentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, reprezentanţii pacienţilor afirmă că încă nu a fost publicată forma finală a unui ordin care permite continuarea accesului la tratament deşi actualele contracte expiră într-o lună iar termenul prevăzut pentru negocieri este de 60 de zile. 
 
„La presiunile venite din partea pacienţilor am făcut mai multe apeluri către Ministerul Sănătăţii şi CNAS pentru a ni se comunica stadiul în care se află discuţiile şi negocierile privind începerea noului contract. Nu am primit niciun răspuns oficial. Temerile noastre sunt că pacienţii cu hepatită C vor aştepta şi anul acest până la punerea în aplicare a noului contract. Să nu uităm că bolnavii au trebuit să suporte şi întreruperi de jumătate de an în trecut. De aceea facem apel către autorităţile competente pentru a nu mai ajunge în astfel de situaţii disperate pentru pacienţi şi pentru a asigura o perioadă cât mai scurtă între contracte”, a declarat Marinela Debu, preşedintele APAH-RO. 
 
Potrivit acesteia, lipsa predictibilităţii din sistem duce la numeroase probleme pentru medici şi pacienţi. 
 
„Nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu dosarele aflate în pregătire pentru bolnavii eligibili să fie trataţi cu interferon free. Ca şi în trecut, vor exista pacienţi care, din cauza întreruperilor dintre cele două contracte, vor trebui să-şi refacă o parte din analize şi, cu toate că au fost diagnosticaţi cu virusul hepatitic C, nu vor intra automant pe tratament”, atrage atenţia Marinela Debu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările