Alertă meteo: Precipitaţii mixte şi vânt puternic în aproape toată ţara, până vineri seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au avertizat că de începând de miercuri şi până vineri seară vor fi precipitaţii mixte, în aproape toată ţara, vântul va atinge la rafală viteze de 55-60 de kilometri pe oră, iar la munte va ninge.

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că de miercuri, ora 13.00, şi până vineri, la ora 18.00, vântul va avea intensificări în toate regiunile din ţară, iar în zona montană va sufla tare, pe creste depăşind la rafală 90 de kilometri pe oră.

De asemenea, la munte vor predomina ninsorile, în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Occidentali, izolat, cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în anumite intervale ninsoarea va fi viscolită.

În Maramureş, Transilvania, Crişana, local în Moldova şi în zonele deluroase din restul ţării, trecător, precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în noaptea de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri.

Vremea rea se datorează unui ciclon care traversează acum Europa şi care va ajunge în zilele următoare şi la noi, au explicat specialiştii. În Germania, spre exemplu, a fost emis un cod roşu de vânt puternic, rafalele atingând viteze şi de 164 km/h.

Prognoza meteo de Paşte: vreme rece

Potrivit prognozei meteo de Paşte şi de 1 Mai, vremea ar putea fi mai rece decât în mod obişnuit pentru data din calendar, având în vedere că estimările Centrului European indică un regim termic mai rece şi cu precipitaţii mai bogate pentru lunile aprilie şi mai.

„Per ansamblu, estimările Centrului European indică pentru următoarele două luni, cel puţin la nivelul temperaturilor medii lunare şi a cantităţilor lunare de precipitaţii, două luni de primăvară mai reci şi mai bogate în precipitaţii. Iar pentru prima lună din vara lui 2015, un regim termic apropiat de mediile datei din calendar şi cu ploi mai puţine, în special în partea de sud şi de sud-est a ţării", a explicat pentru Mediafax Elena Mateescu, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Întrebată ce înseamnă „mai rece", Elena Mateescu a explicat că dacă în luna aprilie se vorbeşte de temperaturi medii de 9,3 grade, este posibil să se înregistreze valori sub această medie, în toată ţara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite