USL propune un nou tip de guvernare. Invitaţie la dialog trimisă către PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a adresat în numele USL o invitaţie la dialog grupului parlamentar PDL, precizând că acest apel vine în contextul unui nou tip de guvernare, cu mai mult dialog şi mai puţină încrâncenare.

 Este un alt tip de guvernare, cu mai mult dialog şi mai puţină încrâncenare.”, şi-a argumentat premierul Victor Ponta invitaţia făcută către PDL.

Şeful Executivului crede că această deschidere către opoziţie este benefică pentru negocierea unui acord cu FMI.

„Am adresat in numele USL o invitatie la dialog si grupului parlamentar al PDL, sa discutam despre bugetul pentru 2014 si despre acordul cu FMI. Vreau sa mergem toti in fata Parlamentului pentru a prezenta propunerea de acord cu FMI. Fiecare dintre grupurile politice trebuie sa o cunoasca si, in final, sa spuna daca este sau nu de acord.“, a mai adăugat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că poziţia USL este de a încuraja opoziţia de a veni cu propuneri pe teme economice. „Am constatat că şi PDL a formulat nişte propuneri pe zona economică, pe care le-am tratat serios. Ori de câte ori va fi vorba despre propuneri cu caracter economic, reiterez dorinţa de dialog, nu pretindem că ştim tot. Dialogul este un lucru pe care ni-l dorim şi reprezintă o schimbare faţă de modul în care s-a făcut politică din 2009. Am luat act de propunerea privind reducerea cotei unice şi creşterea salariului la 1.000 de RON. Nu le respingem, dacă există măsuri concrete suntem dispuşi să discutăm pe această temă cu Predoiu, Blaga“, a afirmat premeirul într-o conferinţă de presă susţinută luni.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu a declarat că PDL aşteapă o invitaţie oficială din partea premierului Victor Ponta de a merge la discuţii pe teme economice, nu prin intermediul televizorului, iar condiţiile în care se va desfăşura acest dialog va fi stabilit în interiorul PDL. 

„Nu dorim să intrăm în coabitare cu domnul Ponta, ci dorim să stimulăm locurile de muncă. Dialogul între Guvern şi opoziţie este normal. PDL va discuta în BPN despre aceste discuţii. Nu vrem să face poze cu domul Ponta în Guvern, vrem să salvăm afacerile“, a completat Predoiu.

Deputatul PDL, Elena Udrea, a declarat luni că disponibilitatea premierului Victor Ponta de a invita PDL la negocieri pe teme economice este doar un exerciţiu de imagine, pentru că specialiştii săi i-au recomandat să înceteze cu acest război politic pe care l-a purtat de când s-a întors din vacanţă.

„Este un exerciţiu de imagine al lui Victor Ponta. Este ultimul om care poate să vorbească de atacuri la persoană pentru că de la întoarcerea din vacanţă numai asta a făcut. Propunerile de care a vorbit le-am făcut de acum un an de zile. Specialiştii i-au atras atenţia că nu mai poate continua aşa. Este doar o strategie de comunicare a premierului, dar nu avem decât de câştigat cu toţii“, a fost reacţia la cald a Elenei Udrea, invitată la RTV.
 



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite