Un deputat face Greva Foamei pentru Românii din Diaspora

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul român Aurelian Mihai se află în Greva Foamei. El protestează astfel faţă de politica statului român ce a părăsit câteva milioane de români, alungaţi de sărăcie în afara graniţelor. Timp de câţiva ani s-a aflat în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul pentru simplul fapt că nu a dorit să fie înregimentat politic.

Interdievat pentru adevarul.ro acesta a declarat că : "Motivul protestului este legat de nerezolvarea problemelor existente în diaspora, de lipsa de interes a statului faţă de românii care trăiesc în străinătate, de nivelul exagerat de ridicat al taxelor consulare, de lipsa reformei în privinţa consulatelor româneşti, a neaducerii acasă a românilor morţi în străinătate plus alte şi alte probleme existente în diaspora, dar şi acasa, lipsa locurilor de muncă, dezastrul din administraţie, educaţie, sănătate etc."

El a mai completat că până în momentul de faţă nu există nici o reacţie din partea oficialilor români:

"Reacţie aşa cum ar fi fost de dorit să apară nu a existat, nici şeful MAE, nici din partea conducerii Camerei Deputaţilor nu au dorit să îşi exprime punctul de vedere, să aducă soluţii clare, serioase, rezultate problemelor ridicate, probleme deja clasice, de ani de zile ale bieţilor români care au emigrat din motivele pe care le cunoaştem cu toţii. "

Deputatul a afirmat că va continua protestul până ce obiectivele sale vor fi atinse: Reducerea Taxelor Consulare, Ordine în Consulate şi Soluţii pentru repatrierea celor decedaţi.

Mulţi din românii plecaţi sunt supuşi politicilor de asimilare din simplul motiv că politicienii  preferă să spele bani prin asociaţiilor ce teoretic reprezintă românii din afara graniţelor. Singura susţinere identitară şi culturală vine pentru aceştia din partea Bisericii Ortodoxe Române, ce a ales să îşi trimită preoţii pentru a-i strânge pe români în fiecare duminică.

După ce a încercat în nenumărate moduri să implimenteze un set de măsuri clare, susţinut fiind de colegii săi din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor, deputatul Aurelian Mihai a ales să protesteze prin Greva Foamei.

De obicei nu scriu despre oamenii politici, dar deputatul Aurelian Mihai a răspuns constant tuturor chemărilor unioniste după ce şi-a asumat promovarea acestui mesaj. Cred în sinceritatea lui cu privire la nevoia de a pune în aplicare o politică clară ce să facă din românii din afara graniţelor ambasadorii statului român. De un singur lucru l-aş putea acuza: de naivitate când a crezut că poate lucra împotriva unui sistem construit în 25 de ani.

Acesta reprezintă cel mai mare colegiu electoral format din peste 4 milioane de votanţi, adică mai mult de 20% din populaţia statului român.

Deputatul Aurelian Mihai a ajuns la Spitalul de Urgenţă datorită situaţiei precare în care se află însă a refuzat internarea şi orice altă formă de alimentaţie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite