Udrea: „Programul de guvernare al USL este o poveste frumoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Elena Udrea şi-a arătat, joi, reţinerile faţă de programul de guvernare al noului Cabinet, pe care îl consideră „o poveste frumoasă“, cu multe promisiuni, întrucât nu a văzut "termene concrete”.

„Am apucat să îl citesc. Este o poveste frumoasă, multe promisiuni, multe afirmaţii, multe enunţuri. Nu am văzut concret termene, deci, de cum scade TVA-ul, nu am văzut cum va fi salariul minim pe economie anul viitor, nu am văzut dacă mai cresc sau nu mai cresc cu 4% de la anul viitor. Deci lucruri concrete nu am apucat să văd. Este o poveste deocamdată frumoasă, eu cred că în Comisii vor trebui să ne spună exact dincolo de aceste afirmaţii ce pregătesc românilor pentru 2013", a explicat Udrea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că a semnat şi a trimis adresele cu programul de guvernare pentru perioada 2013-2016 şi componenţa nominală a viitorului Cabinet către cei doi preşedinţi ai Parlamentului.

Elena Udrea a precizat că Guvernul a preluat o idee care a fost  propusă de mai multe ori şi în programul de guvernare a guvernelor PDL şi care face referire la recuperarea hotelurilor abandonate, dar că au adăugat creşterea impozitelor pentru hotelurile privatizate şi nefolosite de zece ori. Varianta propusă de fostul ministru de resort Elena Udrea era recuperarea hotelurilor vândute "pe nimic" de Guvernul Năstase.

Printre măsurile propuse pentru Agricultură se numără şi cota redusă de TVA la alimentele de bază, încurajarea agriculturii ecologice şi tradiţionale, construirea canalului Siret-Bărăgan şi iniţiative care sa conducă la comasarea terenurilor.

Programul de guvernare al USL are ca scop diminuarea muncii ”la negru” şi reducerea cu până la 18% a costurilor administrative pentru angajator prin crearea cardului de asigurat în sistemul asigurărilor sociale, elementul de bază al sistemului integrat unic de asigurări sociale. Acest sistem presupune creşterea transparenţei informaţiilor personale prin posibilitatea beneficiarului de a accesa informaţiile privind asigurările sociale proprii, dar şi a controlului din birou.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite