UDMR s-a sucit iar: nu susţine modificările propuse de PSD la Codurile Penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea au o bună colaborare parlamentară
Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea au o bună colaborare parlamentară

Liderii UDMR nu sunt de acord cu propunerile de modificare a Codului penal şi a Codului de procedura penală, în special cu cea prin care se impune un prag de 200.000 de euro pentru infracţiunea de abuz în serviciu, au afirmat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Attila Korodi şi senatorul Barna Tanczos, potrivit Maszol.ro. În schimb, parlamentarii UDMR au votat legile Justiţiei în forma propusă de PSD.

Cei trei sunt nemulţumiţi şi de faptul că legile justiţiei, modificate recent de Parlament, sunt confundate cu propunerile de modificare a Codului penal şi Codului de procedura penală.
 
Kelemen Hunor a declarat, în schimb, că parlamentarii UDMR au fost de acord cu modificarea celor trei legi ale justiţiei, adăugând că, în opinia să, acestea nu subminează lupta anticorupţie, ci, dimpotrivă, întăresc independenţa justiţiei faţă de mediul politic. 

Zeci de social-democraţi şi-au pus semnătura pe mai multe proiecte de lege prin care, practic, are loc mutilarea legislaţiei penale: stabilirea unui prag foarte mare pentru abuzul în serviciu, dezincriminarea şpăgii pentru altă persoană sau o superimunitate a aleşilor în faţa legii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite