Solidaritate pentru Olguţa Vasilescu din partea femeilor din PSD:  „Sănătate şi libertate“. Manda şi Ion Prioteasa, variante pentru Primăria Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii îşi arată solidaritatea faţă de primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, reţinută  de procurorii DNA pentru luare de mită. Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, sau preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, sunt variantele PSD pentru Primăria Craiovei.

„Îmi pare foarte rău de ceea i se întâmplă doamnei Lia Olguţa Vasilescu. Este mamă, îmi dau seama cât de mult suferă un copil şi părinţii unui om politic când îl văd în cătuşe, când îl văd la instituţii. Aşteptăm cu toţii să ajungă astăzi în faţa judecătorului. Ne-am dori să fie liberă, să se poată apăra în condiţii de libertate. Niciodată nu ne-am opus acţiunilor justiţiei, credem că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale, dar nu poţi să nu fi aproape de un om pe care îl cunoşti, de un coleg în astfel de momente şi să îi doreşti tot binele din lume, sănătate şi libertate, pentru că sunt cele mai de preţ”, a declarat Gabriela Firea, la sediul PSD.

Deputatul PSD Rovana Plumb a arătat că tot partidul este şocat de ceea ce i se întâmplă Olguţei Vasilescu. „Olguţa Vasilescu a demonstrat că este un manager foarte bun, care a făcut foarte multe lucruri pentru craioveni, aşa se explică şi gradul mare de încredere pe care Olguţa Vasilescu îl are în rândul craiovenilor, 67%. Astăzi vom discuta pentru că ne-a luat şi pe noi prin surprindere. Toată lumea este surprinsă, şocată şi se consideră că este o lovitură grea şi este o mare pierdere pentru că Olguţa Vasilescu este un politician foarte bun administrator“, a spus şi fostul ministru PSD.

Şi lui Valeriu Zgonea, deputat ales în judeţul Dolj,  îi pare rău că primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.  „Suntem foarte buni prieteni. Îmi pare rău pentru familie şi sunt alături de ea, în rest nu am comentat niciodată deciziile justiţiei”, a declarat Valeriu Zgonea.

Acesta a spus că nu ştie cine va fi desemnat candidat la primăria Craiovei, însă a menţionat că există lideri locali cu notorietate mare.

”Am să mă consult cu preşedintele organizaţiei Claudiu Manda şi cu preşedintele CJ, domnul Prioteasa, sunt două opţiuni foarte puternice. La un moment dat, înainte să anunţe doamna Vasilescu că vrea să candideze şi pe domnul Prioteasa îl aveam în sondaje în locuri foarte bune. Şi acum are o cotă de încredere foarte bună la nivelul judeţului şi al municipiului”, a spus Zgonea.

Primăriţa PSD a oraşului Craiova, Olguţa Vasilescu (42 de ani), va fi adusă astăzi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi civile care va analiza propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii DNA au reţinut-o miercuri pe primăriţă pentru patru infracţiuni de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite