Siegfried Mureşan: Comisia de buget din PE a votat raportul de creştere a alocării Fondului Tranziţiei Juste de la 10 la 25 de miliarde de euro; Cât îi revine României

Siegfried Mureşan: Comisia de buget din PE a votat raportul de creştere a alocării Fondului Tranziţiei Juste de la 10 la 25 de miliarde de euro; Cât îi revine României

Siegfried Mureşan, eurodeputat şi purtător de cuvânt al PPE. FOTO Eduard Enea

Siegfried Mureşan, eurodeputat PNL şi purtător de cuvânt al PPE, a anunţat că s-a făcut primul pas către creşterea Fondului Tranziţiei Juste de la 10 la 25 de miliarde de euro, în urma acestei creşteri România fiind beneficiara a aproximativ 3 miliarde de euro.

„Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat aseară raportul meu în care cerem creşterea alocării pentru Fondul European al Tranziţiei Juste de la 10 miliarde de euro (cât a propus Comisia Europeană), la 25 de miliarde de euro. Am cerut, totodată, eliminarea obligativităţii de a corela Fondul Tranziţiei Juste cu fondurile din Politica de Coeziune.”, a scris pe Facebook eurodeputatul Siegfried Mureşan. 
 
În cazul în care propunerea lui Mureşan va fi acceptată. României i-ar reveni 3 miliarde de euro. „Impactul acestei creşteri pentru România este unul major. Dacă, din propunerea Comisiei de 10 miliarde de euro, României i-ar reveni aproximativ 1,1 miliarde de euro, după creşterea propusă în raportul nostru, României îi vor reveni aproape 3 miliarde de euro”, a completat eurodeputatul.
 
Purtătorul de cuvânt a explicat şi parcursul iniţiativei sale. „După succesul de ieri din Comisia pentru bugete, votul final al Parlamentului European privind Fondul Tranziţiei Juste se va da pe 6 iulie în Comisia pentru dezvoltare regională, vot care va ţine cont de votul adoptat ieri în Comisia pentru bugete.După votul final, documentul va deveni poziţie oficială a Parlamentului European în negocierile care vor urma cu Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene pentru a adopta forma finală a actului legislativ”, a conchis Mureşan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările