Rezultate finale BEC: Câte mandate are fiecare partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
32 de europarlamentari va avea România în Parlamentul European FOTO Arhiva Adevărul
32 de europarlamentari va avea România în Parlamentul European FOTO Arhiva Adevărul

Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare de duminică. În urma lor, alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 16 mandate, PNL - 6 mandate, PDL-5 mandate, PMP-2 mandate, UDMR-2 mandate, iar ultimul loc îi revine independentului Mircea Diaconu.

Astfel, au obţinut mandate în PE: Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Ionel Sorin Moisă, Victor Boştinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Doru Frunzulică, Constantin Rebega, Ana Claudia Ţapardel, Andi Lucian Cristea din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Eduard Hellvig de la PNL, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda de la PDL, Iuliu Winkler, Csaba Sogor de la UDMR, Cristian Preda, Siegfried Mureşan de la PMP şi Mircea Diaconu.

Rezultatul alegerilor europarlamentare a consfinţit o victorie zdrobitoare a PSD. Social-democraţii au reuşit să înroşească 34 din cele 41 de judeţe ale ţării, fapt ce arată că electoratul PSD nu mai provine doar din Moldova şi Oltenia, aşa cum se întâmpla până acum, ci s-a extins în Transilvania şi Banat.

Social-democraţii au înregistrat o victorie importantă nu doar la europarlamentare, ci şi la alegerile parţiale parlamentare, precum şi la cele pentru primării şi consiliile judeţene.

Citeşte şi:

  • Minciuna din sondaje: Sindromul „Mihaela, dragostea mea!" a lovit din nouSindromul „Mihaela, dragostea mea!" a lovit din nou duminică seara, sub versiunea „Daciana, dragostea mea!". La o oră după închiderea urnelor, premierul Victor Ponta a clamat o victorie a PSD cu 42-43 la sută, pentru ca numărătoarea voturilor să arate un procent de 37,6 la sută.O eroare majoră s-a înregistrat şi în cazul candidatului independent Mircea Diaconu: creditat de exit-poll-uri cu 4 procente, el a uimit pe toată lumea şi a luat 7.
  • De ce 40% e puţin şi care va fi cheia alegerilor de la toamnăRezultatele alegerilor europarlamentare de ieri au prilejuit confirmarea unor aşteptări, câteva surprize şi multe necunoscute în perspectiva alegerilor din noiembrie.
  • Reportaj la sediul PNL: Europarlamentare la caserolăMaşina lui Crin Antonescu intră în curte. Este ora 19 şi 30 de minute. Ziariştii care îl aşteptau ca pe pâinea caldă se îmbulzesc, se calcă în picioare, îşi dau coate, totul pentru un cadru mai bun. Toţi sunt de la televiziune. Moartea presei scrise, atât de des anunţată, pare o realitate aici şi acum.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite