PSD a câştigat detaşat şi alegerile parţiale. Năstase, Silaghi şi Costoiu, marii învingători. Gabi Szabo a pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii au înregistrat o victorie importantă nu doar la europarlamentare, ci şi la alegerile parţiale parlamentare, precum şi la cele pentru primării şi consiliile judeţene.

Surpriza parţialelor este victoria înregistrată de fostul liberal Ovidiu Silaghi, trecut recent în tabăra PSD, care a câştigat detaşat mandatul de deputat în Colegiul uninominal nr.2 Satu Mare.

În urma numărării voturilor, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Ovidiu Silaghi, a obţinut 8.073 voturi (35,96 la sută), fiind urmat de candidatul UDMR, Nagy Szabolcs, cu 6.403 voturi (28,52 la sută), şi de cel al PDL, Ileana Blidar, care a obţinut 2.696 de voturi (12,01 la sută)..

Năstase îl va înlocui pe Voiculescu 

Fostul tenismen Ilie Năstase a câştigat mandatul de senator în Colegiul 8 din Sectorul 4. Postul de senator era vacant după demisia fondatorului PC, Dan Voiculescu. 

Ministrul Costoiu, parlamentar cu acte

Ministrul Cercetării Mihnea Costoiu a câştigat pentru prima dată un mandat de senator şi astfel va reprezenta în Parlament românii din Colegiul nr.2 Gorj. Ministrul Costoiu a câştigat detaşat în faţa contracandidaţilor săi, fiind votat de 51,8%. Principalul contracandidat, liberalul Mihai Mazilu, a obţinut numai 17,81% din voturi.

În Hunedoara, alegerile parţiale au fost câştigate de social-democratul Sorin Marica. Primarul comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica, va fi noul deputat din Colegiul Haţeg, Călan,Ţinutul Pădurenilor, potrivit situaţiei prezentate în urma numărătorii paralele organizate de partidele politice după închiderea urnelor. 

În Timişoara, Colegiul 3 va fi reprezentat în Parlament de social-democratul  Florin Bîrsăşteanu, în timp ce Daniel Funeriu (PMP) s-a clasat abia pe locul al treilea cu un scor de 17,47 %.La Galaţi, candidata alianţei PSD-UNPR-PC Laura Marin a câştigat mandatul de deputat în Colegiul 9 cu 6.763. 

Gabi Szabo, singura pierdantă

Gabriela Szabo, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile parlamentare parţiale, a pierdut cursa electorală în colegiul din Ilfov. Candidatul PNL, Andrei Daniel Gheorghe, a obţinut 50,1% din totalul voturilor valabil exprimate, adică 12,493 de voturi,  în timp ce adversara sa a primit 30,5% (7.605 voturi), anunţă Agerpres. Mandatul Gabrielei Szabo a fost pus sub semnul întrebării încă de ieri. Coordonatorul Departamentului de Analiză al PNL, Dan Mihalache, a anunţat că liberalii vor sesiza Poliţia în cazul candidatului din partea PSD la un colegiu de deputat în Ilfov, Garbiela Szabo, întrucât ar fi încălcat legislaţia electorală în momentul în care a anunţat cu cine a votat.

„Cel mai flagrant caz de încălcare a legislaţiei electorale, transmis în direct pe televiziuni îl reprezintă conduita doamnei candidat la colegiul din Ilfov, ministrul Gabriela Szabo, care nu a învăţat din păcate că atunci când se află în incinta secţiei de votare nu poate să enunţe, să exprime, numele partidelor sau alianţei politice pentru care a votat. Domnia sa a făcut acest lucru şi în incinta secţiei de votare, şi în perimetrul descris de lege şi ca atare este pasibilă de amendă sub efectul legislaţiei electorale“, a susţinut Mihalache, menţionând că va fi depusă o sesizare la Poliţie.

Tot un PSD-ist în fruntea CJ Argeş

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC Florin Tecău a câştigat alegerile parţiale din judeţul Argeş, fiind ales preşedinte al Consiliului Judeţean cu 58,1 la sută din voturi, el fiind urmat, la distanţă mare, de candidaţii PNL şi PDL, arată rezultatele finale date publicităţii luni. Funcţia de preşedinte a CJ Argeş a rămas vacantă în urma demisiei lui Constantin Nicolescu, pe motive de incompatibilitate. De asemenea, acesta a rămas şi fără funcţia de preşedinte al PSD Argeş, pe care a deţinut-o timp de mai mulţi ani.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral de Circumscripţie Argeş, centralizarea datelor din toate cele 518 secţii de votare organizate pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean arată că alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile parţiale locale din acest judeţ.

Material în curs de actualizare.

Citeşte şi:

Alegeri parţiale 2014. Dan Diaconescu, candidat pentru un post de deputat în Satu Mare, a reclamat la Poliţie că maşina staff-ului a fost vandalizată

Dan Diaconescu, candidatul PPDD pentru un post de deputat într-un colegiu din Satu Mare, a depus o plângere la Poliţie în care reclamă că maşinile staff-ului său de campanie au fost vandalizate, iar persoane necunoscute i-ar fi tăiat bannerele. Ilie Năstase, candidatul PSD-PC-UNPR pentru postul de senator lăsat vacant de Dan Voiculescu, a venit la vot însoţit de ministrul Nicolae Bănicioiu şi de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite