Programul de guvernare PNL-PSD-UDMR, aproape finalizat. Printre măsuri se numără creşterea veniturilor în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcţia de premier într-un guvern alături de PSD şi UDMR, a transmis că programul de guvernare a fost finalizat şi a explicat ce măsuri sociale au fost adoptate. Astfel, din ianuarie 2022 salariile, pensiile şi alocaţiile vor fi majorate.

Cele trei formaţiuni care vor să formeze o coaliţie de guvernare, PNL, PSD şi UDMR, au pus la punct programul de guvernare, în cadrul căruia au stabilit creşterea pensiilor, alocaţiilor şi a salariilor începând de anul viitor.

„Pensia minimă va creşte la 1.000 de lei, iar pensiile vor fi indexate cu 10%. Pentru cei care au un cuantum între 1.000 de lei şi 1.600, se va oferi o indemnizaţie de 100 de lei doar pentru anul viitor. Pentru persoanele cu handicap se va oferi cea de-a 13-a indemnizaţie.

Pentru copiii până la 2 ani, alocaţia lunară va fi de 600 de lei, iar pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani alocaţia va fi 243 de lei. Salariul minim va fi 2550 lei”, a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la Parlament, precizând că impactul bugetar total este de 13,6 miliarde de lei. 

De asemena, preşedintele Uniunii Maghiare, Kelemen Hunor, a transmis că, în mare parte, discuţiile pe programul de guvernare au fost tranşate, urmând ca votul în Parlament să fie aşteptat pentru finalul săptămânii viitoare, dacă se vor pune cu totul de acord până luni. 

„Legat de programul de guvernare pe partea socială, mai este de discutat sprijinirea familiilor pe termen lung, discuţii legate de situaţia demografică a ţării, dar în rest ne-am înţeles. Acordul politic e finalizat şi trebuie completat cu premier, numele miniştrilor şi portofolii, dar în principiul se poate aştepta la un vot în Parlament săptămâna viitoare, joi, în cazul în care lucrurile vor fi finalizare până luni dimineaţă”, a transmis Kelemen Hunor, vineri, la Parlament. 

Şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, că vom avea un Guvern cu drepturi depline la sfârşitul săptămânii viitoare. În această notă, preşedintele Klaus Iohannis a decis să convoace partidele politice la consultări luni, 22 noiembrie. 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite