Alexandru Noapteş, cuscrul lui Vioel Hrebenciuc, a demisionat din fruntea ADP Sector 1

Alexandru Noapteş, cuscrul lui Vioel Hrebenciuc, a demisionat din fruntea ADP Sector 1

Alexandru Noapteş

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, i-a cerut vineri directorului general de la Administraţia Domeniului Public (ADP), Marian Marinescu, să ia imediat măsuri cu privire la numirea lui Alexandru Noapteş în funcţia de director adjunct al instituţiei, astfel încât să nu planeze nicio suspiciune asupra instituţiei pe care o conduce.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Alexandru Noapteş a demisionat din funcţia de director adjunct al ADP Sector 1. 

Primăria Sector 1 anunţă, vineri, că prin decizia nr. 202 din 20 iulie 2016 primarul Dan Tudorache l-a numit pe Marian Marinescu director general la Administraţia Domeniului Public Sector 1, acesta primind şi mandatul de a-şi forma propria echipă, inclusiv decizia de a face o propunere pentru funcţia de director adjunct. Potrivit sursei citate, în 17 august, prin decizia nr. 257, Marian Marinescu l-a numit director adjunct pe Alexandru Noapteş.

"Primarul Dan Tudorache i-a cerut astăzi directorului general, Marian Marinescu, să ia imediat toate măsurile legate de numirea domnului Alexandru Noapteş, astfel încât asupra instituţiei pe care o conduce să nu planeze nicio suspiciune privind situaţia juridică a personalului angajat”, precizează Primăria Sector 1.

Fostul director de la CFR Călători Alexandru Noapteş, căruia i-a fost confiscată o sumă de aproape 1,5 milioane de euro în urma unei decizii din decembrie 2014 a Înaltei Curţi, a fost numit director adjunct la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1, primarul Dan Tudorache precizând, vineri, pentru News.ro, că numirea a fost făcută de directorul general.

Potrivit site-ului ADP Sector 1, Alexandru Noapteş are în subordine directorul economic, Serviciul juridic, Serviciul tehnic achiziţii publice, Serviciul mecanizare - Compartiment auto, Serviciul Drumuri - Compartiment parcări publice şi Serviciul spaţii verzi.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru News.ro, că numirea lui Alexandru Noapteş a fost făcută de către directorul general al ADP Sector 1, Marian Marinescu, acesta din urmă fiind numit de către primar. “Atribuţiile sunt cele din organigramă pentru funcţia de director adjunct ADP Sector 1. Nu s-a schimbat nimic în sarcinile pe care le au, ci doar s-au făcut aceste numiri”, a spus Dan Tudorache.

Noul şef al ADP Sector 1 declara pentru că va modifica organigrama instituţiei, astfel încât Alexandru Noapteş să aibă în subordine toate direcţiile importante. "El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spaţii verzi, compartimentul auto, parcările, semnalizările rutiere şi să vedem ce-i mai dau să facă”, afirma Marian Marinescu, director general al ADP Sector 1. Astfel, Noapteş va gestiona un buget de peste 80 de milioane de euro anual.

Cine este Alexandru Noapteş

Alexandru Noapteş a intrat în vizorul opiniei publice în 2009, când un ziar central a publicat facturi din care reieşea că fostul şef al CFR Călători a cheltuit 72.500 de dolari în doar trei zile, în magazine de lux din New York. Inspectorii ANI s-au autosesizat şi au descoperit că Alexandru Noapteş avea în conturi 1,4 milioane de euro pe care nu i-a putut justifica. Instanţa Supremă a decis pe 12 decembrie 2014 confiscarea sumei.

Alexandru Noapteş este cuscrul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc. Fiica fostului şef al CFR Călători, Irina Noapteş, s-a căsătorit în septembrie 2014 cu Andrei Hrebenciuc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările