Traseist din opoziţie. Deputatul Octavian Goga a trecut de la PMP la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PMP de Covasna Octavian Goga şi-a depus, duminică, demisia din grupul parlamentar al Partidului Mişcarea Populară şi va activa în cadrul grupului PSD, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor luând act de demisia acestuia.

Demisia lui Octavian Goga are loc în contextul în care social-democraţii poartă negocieri cu parlamentarii de la toate partidele pentru a obţine susţinerea lor la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. PSD şi ALDE au finalizat, duminică la prânz, textul moţiunii, document care are puţin peste trei pagini şi care se intitulează „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor“.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles ”corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”, menţionează textul. Documentul vorbeşte în continuare de ”Guvernul” Ponta-Jianu-Grindeanu, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Iniţiatorii susţin că nu este vorba despre o moţiune PSD-ALDE, ci despre ”un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituţionalitatea funcţionării democratice a statului, respectarea legii şi a votului cetăţenilor României”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite