Prima femeie care a intrat în cursa pentru Cotroceni. Cine este Ramona Ioana Bruynseels, candidata partidului controlat de Voiculescu

Prima femeie care a intrat în cursa pentru Cotroceni. Cine este Ramona Ioana Bruynseels, candidata partidului controlat de Voiculescu

FOTO Facebook

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), controlat de Dan Voiculescu, şi-a desemnat sâmbătă candidatul la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an: Ramona Ioana Bruynseels, ea fiind votată în unanimitate de cei peste 700 de delegaţi prezenţi la congres. Formaţiunea politică şi-a ales şi noua conducere.

Ştiri pe aceeaşi temă

În premieră în politica românească, umaniştii au ales o conducere colegială, formată din Ramona Ioana Bruynseels - Preşedinte al Biroului Executiv, Cristian Popescu Piedone - Preşedinte al Consiliului Naţional şi Alfred Laurentiu Mihai - Lider al Forumului Umanist şi membru fondator al partidului.
 
Candidata la preşedinţie din partea umaniştilor a fost numită în decembrie anul trecut consiliera premierului Viorica Dăncilă, pentru mediul de afaceri, dar a demisionat după alegerile europarlamentare. În guvernarea lui Mihai Tudose a condus Direcţia Coordonare Politici şi Priorităţi, iar în perioada 2015-2016 a fost specialista în comunicare a fostului vicepremier Gabriel Oprea.
 
„Voi fi un candidat serios, consistent şi credibil în alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în stat. În perioada următoare voi face cunoscute priorităţile candidaturii mele. Vor fi teme concrete, necesare, fără populisme şi fără excese, va fi o candidatură fără minciuni, fără promisiuni deşarte şi neacoperite, cinstită şi onestă.
 
Îmi asum zâmbetele condescendente ale analiştilor, ale reprezentanţilor marilor partide şi ale celor care se vor întreba „al cui om sunt eu” – pentru că ei nu pot concepe că există şi conştiinte libere. Parteneriate principale, nu compromisuri imorale! Fiecare întelege cu propria masură", a declarat Ramona Ioana Bruynseels la congresul PPU.
 
FOTO Facebook
 
Ulterior, a postat şi un mesaj pe Facebook: „A fost o zi foarte frumoasă şi plină de emoţii puternice. Cel mai emoţionant moment a fost însă cel în care, una dintre doamnele mai în vârstă din audienţă, mi-a spus, când i-am strâns mâna: “Vă rog să ne aduceţi copiii acasă”. 4 milioane de copii ai României se află în străinătate. Ei trebuie să se întoarcă acasă într-o zi! Sau, dacă nu se întorc, trebuie să se reconecteze cu ţara!“. 
 
Fosta consultantă a lui Gabriel Oprea este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”, care susţin că, în colaborare cu NASA, guvernele corupte ale lumii ne ascund că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă, potrivit replicaonline.
 
„Ramona Ioana Bruynseels este o reprezentantă a generaţiei tinere, deştepte şi hotărâte, o ardeleancă de la Cluj, absolventă de Harvard care, în loc să ramână în America, a adus America în România, s-a întors acasă şi vrea să contribuie real, cu educaţia, experienţa şi energia sa, la o schimbare, profundă, în bine, a României“, este descrierea făcută de partid. 
 
Ramona Bruynseels a terminat Facultatea de Drept şi a absolvit un program în cadrul Universităţii Harvard. După o relaţie de 18 ani, Ramona Ioana Bruynseels s-a căsătorit în mai 2019 cu Dominic Bruynseels, preşedintele First Bank, mai în vârstă cu aproape 30 de ani decât ea. Ei au împreună două fetiţe. 
 
”Suntem împreună de mulţi ani. Avem două fetiţe, am împărţit bucurii şi necazuri. Am trăit pe trei continente. Nu a fost întotdeauna uşor, însă dragostea, respectul şi dorinţa de a reuşi ca familie ne-au readus la mal de fiecare dată când am fost încercaţi de valuri. Astăzi zâmbesc atât de larg în mare parte datorită ţie, Dominic. 11 mai 2019. Familia mea s-a întregit şi în faţa lui Dumnezeu”, a scris Ramona Ioana Bruynseels pe pagina ei de Facebook.
 
FOTO Facebook
 
Partidul Puterii Umaniste, rupt din Partidul Conservator, este un proiect politic girat de Dan Voiculescu, chiar din spatele gratiilor. „Partidul preia doctrina umanistă, fondată de mine în 1992 care recunoaşte demnitatea, valoarea şi posibilităţile de desăvărşire a fiinţei umane.  Această doctrină propune o construcţie socială sănătoasă, bazată pe clasa de mijloc, pe valorile familiei. Realitatea este că lumea este compusă din oameni care au iniţiativă, din indivizi care ştiu să organizeze şi să conducă, dar şi din persoane care au nevoie de sprijin. Istoria va confirma sau infirma valabilitatea acestei doctrine pe care am numit-o ”a patra cale“, anunţa Voiculescu în 2015, când a fost înfiinţat partidul. 
 
„Politica, aşa cum o ştim din ultimii 30 de ani, se schimbă. S-a schimbat deja. Numai eternii noştri bărbaţi politici nu se schimbă. Ametiţi de înălţimea demnităţilor publice, negociindu-şi principiile „fără hoţie” la masă cu cei la care strigă „hoţii”, dorm în funcţii şi se visează nemuritori. Dar noi, România care munceşte, care învaţă, care merge la corporaţie sau la propriul business cu trotineta electrică şi casca pe cap, care se grăbeşte seara să-şi ia copiii de la grădiniţă sau care a muncit 40 de ani şi nu primeşte pensii speciale, România reală… s-a trezit!” a mai declarat Ramona Ioana Bruynseels la congresul PPU.  
 

CV Ramona Ioana Bruynseels

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările