Preşedintele Iohannis a trimis şi a doua lege a Justiţiei la CCR

Preşedintele Iohannis a trimis şi a doua lege a Justiţiei la CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Curţii Constituţionale sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ştiri pe aceeaşi temă

Vinerea trecută, şeful statului a trimis Curţii o sesizare de neconstituţionalitate asupra modificării Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că trimite la Curtea Curtea Constituţională întregul pachet al Legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia. Preşedintele le-a cerut judecătorilor CCR să aştepte mai întâi decizia Comisiei de la Veneţia, abia apoi să se pronunţe.

„Am decis, ca atare, să trimit întregul pachet legislativ înapoi la Curtea Constituţională şi, în paralel, să sesizez Comisia de la Veneţia. De aceea, fac un apel către Curtea Constituţională de a nu se grăbi şi a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constituţional comun în Europa şi care sprijină statele care doresc să pună structurile juridice şi instituţionale în acord cu standardele şi bunele practici internaţionale în materie de democraţie, preeminenţă a dreptului şi a protecţiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constituţional de urgenţă“, a spus Iohannis. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: