Francois Hollande l-a felicitat pe Klaus Iohannis şi i-a adresat o invitaţie la Paris

Francois Hollande l-a felicitat pe Klaus Iohannis şi i-a adresat o invitaţie la Paris

Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru alegeea sa în funcţia de preşedinte şi i-a adresat o invitaţie la Paris.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcţia de Preşedinte al României, sunt bucuros să vă adresez sincerele mele felicitări şi urările mele de succes în îndeplinirea înaltei dumneavoastră misiuni. România şi Franţa sunt legate de o prietenie veche şi puternică, pe care doresc să o dezvolt şi mai mult. Prin apartenenţa sa la francofonie, România împărtăşeşte cu Franţa ataşamentul pentru o lume care respectă diversitatea, în special cea culturală şi lingvistică, al cărei simbol este şi victoria dumneavoastră, pe care o salut”, se arată în scrisoarea semnată de Francois Hollande, obţinută de Mediafax.

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut miercuri dimineaţă o întrevedere cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, care i-a înmânat mesajul de felicitare al preşedintelui Franţei.

”În ţările noastre, ca şi în alte state membre ale Uniunii Europene, concetăţenii noştri aşteaptă să dăm un nou avânt proiectului european. Împreună cu dumneavoastră, îmi doresc să contruim o Europă mai prosperă, mai corectă şi mai puternică, capabilă, în momentele în care se confruntă în vecinătatea sa cu diferite crize, să răspândească valorile sale caracteristice, şi anume democraţia şi respectul statului de drept. Vom avea ocazia să ne implicăm împreună în acest proiect, în cadrul Consiliului European. De asemenea, îmi face plăcere să vă invit la Paris, în funcţie de disponibilităţile agendei dumneavoastră. Reînnoindu-vă urările mele de succes în exercitarea noilor responsabilităţi în fruntea României, vă rog să primiţi, domnule Preşedinte, expresia deosebitei mele consideraţii”, se mai arată în documentul citat.

Citeşte şi:

Merkel l-a felicitat pe Iohannis: Sunt convinsă că împreună vom aprofunda relaţiile bilaterale

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat, marţi, pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegerile prezidenţiale, asigurându-l că Germania va rămâne „un partener de nădejde” al României şi subliniind că împreună vor putea aprofunda relaţiile bilaterale.
 

 

citeste totul despre: