Prefectul de Ilfov: „Alegerile europarlamentare vor fi deturnate“. A fost sesizat Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Rasica FOTO Prefectura Ilfov
Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Rasica FOTO Prefectura Ilfov

Prefectul de Ilfov susţine că există semnale că se încearcă deturnarea procesului electoral. Neregulile au fost anunţate cu puţin timp în urmă, în videoconferinţa de la MAI. „Nu sunt dovezi de fraude“, spune, în replică, preşedintele CJ Ilfov , Marian Petrache.

UPDATE  Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Răşică, a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) pentru suspiciuni privind încălcarea legislaţiei electorale, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne, precizând că situaţia din Ilfov va fi atent monitorizată.

Prefectul de Ilfov susţine că "sunt semnale punctuale legate de o posibilă deturnare a alegerilor de la calea legală". Declaraţia a fost făcută în timpul unei videoconferinţe organizate de Ministerul de Interne cu autorităţile locale, anunţă realitatea.net.

Prefectul de Ilfov a fost invitat la MAI pentru discuţii legate de problemele ridicate de acesta.

"În ultima perioadă există tot felul de semnale şi v-aş cere permisunea să vă raportez personal despre nişte situaţii punctuale care se înregistrează la nivelul judeţului Ilfov cu privire la procesul electoral care se pare că va fi deturnat de la calea legală sau se încearcă lucrul acesta", a spus prefectul de Ilfov, Daniel Rasica.

"Eu am rugămintea să respectaţi legea, vă aştept la minister dacă aveţi probleme deosebite", i-a transmis Gabriel Oprea.

"Eu nu am cunoştinţe de asemenea fapte, dar e penibil ca prefectul judeţului să vorbească de posibile fapte fără să le enumere. Rostul lui este să vegheze la respectarea legalităţii într-un judeţ. Dacă are elemente care să conducă la ideea că acolo s-ar putea întâmpla ceva, el trebuie să le anunţe şi să se ia măsurile directe astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii normale", a declarat, la Realitatea TV, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

adevarul.ro: maraton jurnalistic duminică, 25 mai, ziua alegerilor Europarlamentare

Citeşte şi:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite