Predoiu, despre revizuirea Constituţiei: „Crin Antonescu propune o găinărie politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu FOTO Arhiva Adevărul
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu FOTO Arhiva Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, consideră că interesul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, faţă de adoptarea legii de revizuire a Constituţiei este „o găinărie politică“ care vine în contextul unui eveniment tragic, decesul unui copil muşcat de câine.

„Crin Antonescu propune o nouă «găinărie politică» la umbra tragicului eveniment din Parcul Tei şi a şmecheriei jenante a dlui Ponta cu Roşia Montana. Dl Antonescu vrea adoptarea legii revizuirii Constituţiei până la sfârşitul anului“, opinează Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL crede că cei doi lideri USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu nu respectă indicaţiile Comisiei de la Veneţia.

„Raportul MCV al Comisiei Europene a cerut expres o procedură mai lungă şi o dezbatere publică adecvată a proiectului. Comisia de la Veneţia a făcut recomandări privind respectarea regulilor democratice în procesul de revizuire. Aceşti doi politicieni, Ponta si Antonescu, sunt «incurabili»“, a mai adăugat fostul ministru.

Predoiu consideră că premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonecu, sunt rămaşi în spate din punct de vedere istoric.


„Cei doi nimeriţi în fruntea politicii nu înţeleg nici în prezent că majorităţile nu pot servi încălcării statului de drept şi a Criteriilor de la Copenhaga. Cei doi sunt «defazaţi» istoric, rămaşi mental în epoca preaderării României la Uniunea Europeana. Cei doi tratează societatea românească ca pe o masă de manevră fără capacitate de reacţie. Într-o bunaă zi, se vor prăbuşi din locurile în care au ajuns fără merit şi în care stau fără să înţeleagă menirea propriilor funcţii“, a conchis Predoiu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni, în prima şedinţă a sesiunii de toamnă, că una dintre priorităţile legislative importante ale acestei Camere este adoptarea cel târziu în luna decembrie a propunerii legislative privind revizuirea Constituţiei.

ƒSesiunea parlamentară din septembrie 2013 se prefigurează a fi o sesiune parlamentară extrem de importantă sub aspectul deciziilor politice, în primul rând în plan legislativ“, a afirmat Antonescu.

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu: „Ne propunem ca până la finele lunii decembrie să adoptăm în Senat proiectul de revizuire“

Constituţia, marea temă a toamnei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite