Ponta: Când cineva zice că trebuie să fim amprentaţi, vreau să avem o reacţie. Mai diplomatică decât a mea, dar clară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta le-a transmis miniştrilor miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, că trebuie să reacţioneze în faţa oricărui atac la adresa românilor.

“Vreau să spun un lucru, cu riscul că uneori poate vă înfierbântaţi mai puţin decât mine, dar vreau să fiţi la fel de hotărâţi. Când cineva zice că trebuie să fim amprentaţi – dacă zice, apoi am aflat că nu a zis – vreau să aveţi o reacţie. Mai diplomatică decât a mea, dar clară”, le-a spus Victor Ponta miniştrilor prezenţi la Palatul Victoria.

Liderul Executivului a vorbit, în context, despre situaţia imigranţilor români în Marea Britanie.

“Mă bucur că şi Marea Britanie s-a lămurit că românii nu invadează ţara. Deci vă rog să trecem de această perioadă dificilă, să nu aveţi ezitare în a apăra drepturile românilor ca cetăţeni europeni”, a mai spus Ponta.

Reacţia premierului intervine în contextul în care, anterior, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a menţionat în deschiderea sesiunii plenare declaraţiile premierului Ponta la adresa eurodeputatului german Elmar Brok, pe care şeful Guvernului l-a numit “nazist”.

Ulterior, Ponta a admis că a discutat cu Schulz şi i-a cerut scuze pentru “reacţia nefericită”. Totodată, premierul a sugerat că declaraţiile lui Brok, care a propus amprentarea imigranţilor români sosiţi în Germania pentru a profita de ajutoarele sociale, a fost greşit tradusă.  

Materiale pe aceeaşi temă:

Ponta mai acceptă o castană de la socialiştii europeni

Preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, l-a criticat în plen pe Victor Ponta, după ce premierul român l-a numit „nazist“ pe eurodeputatul german Elmar Brok. Nu mai departe de luna decembrie, liderul socialiştilor europeni, Hannes Swoboda, îl critica şi el  pe Ponta pentru legea amnistiei.

Schulz spune că va avea o discuţie cu Ponta în legătură cu declaraţiile la adresa lui Elmar Brok

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, în deschiderea sesiunii PE, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect.

Ponta: Am discutat cu Schulz. Declaraţia privind amprentarea românilor a fost greşit tradusă

Premierul Victor Ponta a discutat cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi i-a cerut scuze pentru declaraţiile făcute la adresa lui Elmar Brok, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Schulz, citat de B1 TV. La rândul lui, premierul a admis că a discutat cu liderul PE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite