Ponta îl atacă pe Iohannis pe tema crizei imigranţilor: „Domnul Iohannis este foarte arogant şi nu se pregăteşte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a declarat luni seara, referitor la disputa sa cu Klaus Iohannis pe tema imigranţilor, că preşedintele este arogant şi nu se pregăteşte, adăugând că nu avea nevoie de mandat de la Palatul Cotroceni pentru a merge la Sofia să discute cu omologii săi sârb şi bulgar pe aceast subiect.

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că tot ceea ce ţine de gestionarea refugiaţilor- de la integrarea lor la protecţia lor-intră în competenţa Guvernului şi nu avea nevoie de mandat de la preşedinţie pentru a merge la Sofia să discute cu premierii bulgar şi sârb pe această temă.

"Domnul Iohannis este foarte arogant şi nu se pregăteşte", a spus Ponta. El a adăugat că mandatul este necesar atunci când este vorba de semnarea tratatelor internaţionale, dar el nu s-a dus la Sofia pentru a semna vreun tratat.

"Mandat se dă atunci când semnezi acorduri internaţionale. Nu m-am dus să semnez niciun acord" a comentat Ponta, precizând că a discutat cu premierii bulgar şi sârb despre posibilitatea închiderii graniţelor în cazul în care alte state UE precum Germania îşi vor închide frontierele în faţa valului de refugiaţi care vine dinspre sud-Grecia şi Turcia.

Ponta a mai afirmat că are mandat de la Parlament să se ocupe de treburile de zi cu zi şi că nu ştie ce face Klaus Iohannis şi nu a înţeles nici după declaraţiile preşedintelui de luni seara.

Pe de altă parte, şeful Executivului, care va avea discuţii marţi cu preşedintele, a spus, ironic, că este dispus să colaboreze. "Eu sunt întotdeauna dispus la colaborare. Sunt gata să-i arăt domnului Iohannis tot respectul pe care mi-l arată şi el mie. (...) Are această tendinţă de a ne trata ca pe nişte iobagi. Nu-i datorez nimic domnului Iohannis" a mai comentat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara că, după revenirea de la reuniunea de la Bruxelles privind criza refugiaţilor, a vorbit la telefon cu Victor Ponta pe care l-a invitat la o discuţie marţi, premierul confirmând pentru MEDIAFAX participarea.

Ponta: „Băsescu va fi cooptat în guvernarea PNL, e de o sută de ori peste Iohannis”

Traian Băsescu poate fi cooptat la guvernare de PNL, mai ales că acest partid are lideri "jenanţi, ruşinoşi", a spus premierul Victor Ponta, el adăugând că fostul preşedinte va strânge voturile alegătorilor lui Corneliu Vadim Tudor şi Dan Diaconescu şi este "de o sută de ori" peste Klaus Iohannis.

Întrebat de moderator dacă este posibil ca preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, să fie cooptat la guvernare de PNL, Victor Ponta a răspuns pozitiv.

"Din păcate şi cu toată durerea în suflet o spun, mi se pare foarte posibil şi chiar probabil acest lucru. De ce? Domnul Băsescu, pe de-o parte, va strânge voturile şi va reprezenta acei alegători care-i votau fie pe Corneliu Vadim Tudor, Dumnezeu să-l odihnească, fie pe Dan Diaconescu care este în închisoare în acest moment. Pe de altă parte, domnul Băsescu-din punct de vedere strict politic, nu din alt punct de vedere-este de zece ori, de o sută de ori peste Klaus Iohannis şi PNL", a spus Ponta.

În opinia sa, actualii lideri ai PNL nu au valoare politică.

"PNL cel puţin, care va participa în alegeri cu nişte lideri jenanţi, ruşinoşi, care niciunul nu poate...De exemplu, ce să-i spună domnul Predoiu domnului Băsescu? Se ştie vechea poveste. Se ştie vechea poveste când s-a dus domnul Predoiu să rămână în Guvernul pe care-l conduceam şi câte-o mai şti Traian Băsescu despre domnul Predoiu. La fel, doamna Gorghiu. Măcar Vasile Blaga s-a mai luptat cu el. Din această conjunctură, sigur că domnul Băsescu poate să fie în continuare un actor politic important", a spus Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că premierul Victor Ponta este foarte belicos în ultima vreme şi crede că prin ieşirile pe care le are, cum ar fi cea referitoare la reuniunea de la Bruxelles, oamenii uită că este judecat penal pentru evaziune şi fals în înscrisuri.

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului potrivit cărora preşedintele nu face nimic şi tace la Bruxelles ca "surda în horă", Iohannis a replicat că el îşi face treaba şi că şeful Exectivului îşi imaginează că printr-o astfel de atitudine "belicoasă" reuşeşte să facă opinia publică să uite că este trimis în judecată pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

"Eu îmi fac treaba, dar în ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de primul ministru, domnul Ponta este foarte belicos în utlima vreme. Impresia mea este că prin această atitudine crede că oamenii uită că este judecat penal pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani", a declarat preşedintele Iohannis.

Reacţia sa vine după ce Victor Ponta i-a transmis tot luni că cineva trebuie să facă publică poziţia României, în condiţiile în care ”preşedintele nu face nimic” şi tace la Bruxelles ca ”surda în horă”.

Disputa a luat naştere după ce Victor Ponta a participat sâmbătă, la Sofia, la o întrevedere cu omologii bulgar şi sârb, unde au vorbit despre posibilitatea închiderii graniţelor în faţa valului de imigranţi. Duminică, înainte de a pleca la reuniunea de la Bruxelles pe tema refugiaţilor, Klaus Iohannis a declarat că premierul nu l-a consultat, nu a avut mandat să angajeze România şi s-a "plimbat până la Sofia".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite