Ponta: Accidente precum în Muntenegru se gestionează inclusiv de miniştri, eu nu sunt ca Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ponta susţine că duminică la ora 19.30, când se afla la baschet, nimeni nu ştia de accidentul produs în Muntenegru şi precizează că Raed Arafat l-a sunat la 22.55 pentru a-i cere acordul de a folosi un avion militar, adăugând că nu vrea să fie ca Ceauşescu, comandantul suprem care ştie tot.

El a explicat că, în astfel de situaţii, problemele sunt abordate inclusiv de către miniştrii cu atribuţii, iar subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, l-a contactat telefonic în primul rând deoarece avea nevoie de acordul instituţional şi legal pentru a folosi un avion militar.

Eu nu sunt ca Ceauşescu, care din cinci în cinci minute era informat că plouă undeva. O ţară nu mai trebuie să funcţioneze ca pe vremea lui Ceauşescu sau în regimul Băsescu, când totul se decidea de către comandantul suprem care ştie tot, ci există şi ministere“, a spus Ponta la RTV.

Premierul a adăugat că duminică la ora 22.55 nici ambasadorul României în Muntenegru nu ştia numărul exact al victimelor, ci doar că un autocar cu români a fost implicat într-un accident.

În opinia premierului, pentru gestionarea situaţiei din Muntenegru nu a existat vreo problemă de comunicare la nivelul autorităţilor.

Luni seara, premierul Victor Ponta Ponta a declarat agenţiei Mediafax că a aflat despre accidentul din Muntenegru la ora 22.55, când a fost sunat de către subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, moment din care a luat legătura cu miniştrii cu atribuţii.

Aş vrea ca opinia publică să fie corect informată, pentru că am văzut nişte neînţelegeri în presă şi simt nevoia să fac această precizare: conform listingului telefonului meu - şi îl pun la dispoziţia presei - eu am aflat despre tragedia din Muntenegru la 22.55, când am fost prima dată sunat de domnul Arafat, deci înainte de ora aceea nu am ştiut, după care, sigur, am luat legătura cu ministrul de Externe, cu ministrul Apărării şi toţi ceilalţi. Regret foarte mult că, într-un moment de tragedie şi de asemenea necazuri, personaje politice ca domnul Mihai Răzvan Ungureanu se comportă ca nişte hiene politice, încercând ca, din moartea unor oameni, să aibă câştiguri politice şi fac un apel la toţi politicienii să nu folosească aceste tragedii ale oamenilor pentru interesele lor", a declarat premierul Victor Ponta.

Preşedintele Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat în presă că accidentul din Muntenegru este o tragedie naţională şi că, în aceste condiţii, faptul că nu te comporţi ca prim-ministru sau ministru de Externe pe măsura problemei este de neimaginat, arătând că „nu poţi să ieşi şi să joci baschet când se întâmplă o asemenea tragedie“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite