Parlamentul respinge referendumul lui Băsescu, pentru a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Birourile permanente ale celor două Camere au respins marţi solicitarea PDL de a relua votul pentru referendumul iniţiat de preşedintele Traian Băsescu, pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari.

„Solicitarea nu are rost. Parlamentul s-a pronunţat. Procedura poate merge înainte, iniţiatorul poate exercita această prerogativă“, a afirmat preşedintele Senatului Crin Antonescu.

Cele două camere reunite au respins marţi solicitarea democrat-liberalilor de a relua votul privitor la organizarea unui referendum pentru Parlament unicameral.

"Nu văd în acest demers al PDL decât încercarea de a mai face această micuţă propagandă la mâna a doua", a completat Antonescu.

Potrivit liderului PNL, procedura a fost finalizată, Parlamentul pronunţădu-se cu privire la acest aspect.

„Deputatul Mircea Toader, liderul grupului PDL, a solicitat să mai dăm un vot o dată în plen. Nu s-a acceptat aşa ceva, pentru că e foarte limpede: propunerea de aviz favorabil pentru referendum a fost respinsă la vot, înseamnă că referendumul are un aviz negativ, procedura s-a săvârşit. Avizul e strict consultativ, deci nu-l împiedică pe preşedinte să declanşeze referendumul dacă doreşte, când doreşte“, a explicat Antonescu.

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, în urmă cu o săptămână, cu 191 voturi "pentru", 123 de voturi "împotrivă" şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi. Reprezentanţii PDL au reclamat faptul că Parlamentul nu are o hotărâre în privinţa solicitării preşedintelui.

Parlamentul a respins, în urmă cu o săptămână, cu 191 de voturi " pentru", 69 de "abţineri" si 129 "împotrivă", solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum. Senatorii şi deputaţii PSD au votat "pentru" propunerea preşedintelui Băsescu, alături de PDL, în timp ce PNL a votat împotrivă. Grupurile parlamentare ale PPDD şi UDMR s-au abţinut la vot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite