Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR vor răspunde penal pentru sabotarea siguranţei naţionale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plenul Parlamentului s-au tăiat şi mai mulţi bani de la serviciile de informaţii şi de la cele de pază şi protecţie. SRI pierde 445 milioane lei, SIE 30 milioane, iar SPP 50 de milioane lei. România rămâne fără capacitatea de a-şi proteja securitatea naţională, iar de eventuale atacuri teroriste soldate cu morţi şi răniţi vor fi găsiţi vinovaţi parlamentarii PSD-ALDE-UDMR.

Nu ne putem juca cu siguranţa naţională, doar pentru că SRI nu pupă ghiulul lui Dragnea

Nevoile de apărare ale ţării, inclusiv împotriva ameninţărilor cu atacuri cibernetice, spionaj, sabotaj, acte teroriste, se stabilesc de către CSAT, nu de către parlament. Avem deja un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi CSAT care îi va costa scump pe actualii parlamentari ai puterii, în cazul producerii unor evenimente nedorite. Responsabil cu securitatea naţională este preşedintele ţării, nu parlamentul. Aşa scrie în Constituţie. Suntem într-o democraţie şi trebuie să respectăm separaţia puterilor în stat. Parlamentul nu poate legifera făcând abstracţie de ce spun celelalte puteri ale statului, de ce spune CSAT.

Bugetul în forma actuală nu va trece de preşedinţie şi CCR. Se şi întrevăd atacuri la CCR din partea opoziţiei, din partea preşedinţiei, şi retrimitere la parlament a legii bugetului pentru a-l pune de acord cu deciziile CSAT. Ajungem în luna mai şi tot fără buget vom fi. Pentru că aşa vor Dragnea, Tăriceanu şi Kelemen Hunor.

Doar că în lumea asta nu rămâne nimic neplătit. Până şi evenimentele de la revoluţie, de la mineriade fac acum, după mulţi ani, obiectul unor procese penale.

Ce se întâmplă în cazul unor atacuri teroriste soldate cu morţi şi răniţi? SRI va spune că nu a avut bani să le controleze, iar vinovaţii găsiţi de procurori şi instanţe vor fi parlamentarii care au acceptat tăierea bugetelor instituţiilor de forţă.

Să presupunem că serviciile de informaţii au personal excedentar. Posibil, dar decizia reducerii acestuia, preluarea unor activităţi de către alte instituţii prin schimbarea legii de funcţionare a SRI, trebuiau decise în CSAT, nu în parlament. Parlamentul nu are în atribuţii asigurarea securităţii naţionale.

Va fi afectată colaborarea României cu structuri de securitate din NATO şi UE

Parlamentarii ar trebui să ştie că România are o binemeritată apreciere din partea serviciilor de informaţii din ţările partenere. Şi că lucrează coerent, în cooperare cu alte forţe de securitate din NATO şi UE. Ce le vom spune acum, că le-a tăiat parlamentul fondurile şi nu mai pot lucra în condiţii optime? Cum vom asigura securitatea la întâlnirea liderilor UE de la Sibiu, din 9 mai? În caz de atentate teroriste vinovaţi vor fi găsiţi parlamentarii PSD-ALDE-UDMR, care împiedică structurile de apărare ale României să-şi facă datoria. Şi vor suporta consecinţele penale de rigoare.

Alături de cazul Kovesi, legea bugetului va transforma România în junglă politică

Se anunţă manifestaţii de stradă în favoarea dnei Kovesi, nemulţumiţii de prevederile bugetului ies şi ei în stradă, se anunţă o primăvară tulbure şi dificilă. Aici se ajunge dacă „geniile“ neînţelese Vâlcov, Teodorovici, Dragnea, Dăncilă ne aruncă în faţă OUG 114 şi legea bugetului fără dezbateri prealabile. În alte ţări din UE bugetul se dezbate în societate 5 luni. La noi, 5 zile. Este posibil ca evenimente externe să agraveze situaţia politică şi economică, din care scapă cine poate. Un Brexit dur, o recesiune economică la nivelul UE (Italia este deja în insolvenţă), o prăbuşire a cursului leului, o retragere a investitorilor tot mai vizibilă, toate acestea ne pot duce în filmul trăit în 2009-2010. Să vedem cum vom scoate cămaşa într-o astfel de situaţie.

Suntem în situaţia în care un popor întreg va deconta factura prostiei şi inculturii unor conducători, inclusiv a unor parlamentari. Cum va reacţiona populaţia în final, vor vedea cei care astăzi îşi bat joc de interesul naţional.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite