Noi tensiuni între Clotilde Armand şi PNL. Liberalii o acuză de „şantaj politic” şi spun că acţionează „în interes propriu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Liberalii din Sectorul 1 al Capitalei au lansat un nou atac la Clotilde Armand, pe care o acuză că acţionează „în interes propriu” şi că nu colaborează cu consilierii.  Printr-o scrisoare deschisă, liberalii susţin că ar fi avertizat că sectorul se va confrunta cu o nouă „criză a guoaielor”. La polul opus, Clotilde Armand spune că se luptă cu cei care fură „peste un sfert din bugetul anual al Primăriei cu ajutorul unor consilieri corupţi”.

Liberalii din Sectorul 1 al Capitalei au anunţat „un nou blocaj” în comunicarea cu primarul Clotilde Armand. Liberalii acuză edilul că „acţionează în interes propriu” şi că nu are capacitatea de a lucra în echipă.

„Constatăm că suntem astăzi în faţa unui nou blocaj grav în comunicarea şi colaborarea cu primarul Sectorului 1. După alegeri, aceasta a uitat brusc ce înseamnă un parteneriat şi ne-a demonstrat, din nou şi din nou, că acţionează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica şi de a lucra în echipă. Echipa PNL i-a explicat în repetate rânduri că Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată şi nu este pe persoană fizică, iar cetăţenii au nevoie de un lider serios, nu de un şef discreţionar”, arată liberalii într-o scrisoare semnată de şeful PNL Sector 1, Sebastian Burduja, viceprimarul de sector Ramona Porumb şi consilierii PNL Daniel Ciungu, Dinu Gheorghe, Raluca Halit, Adrian Oianu şi Dan Podaru.

Conform sursei citate, liberalii ar fi avertizat că sectorul se va confrunta cu nouă „criză a gunoaielor”, iar în replică, Clotilde Armand „a apelat la ameninţări cu încetarea delegării atribuţiilor către viceprimarul PNL”, pentru că ar fi încălcat protocolul de guvernare locală dintre USRPLUS şi PNL, care specifică faptul că nu sunt permise jignirile şi insultele în spaţiul public.

«În fapt, jignirile i-au aparţinut doar primarului Armand, care a calomniat echipa liberală, inventând din nou presupuse asocieri cu „Mafia gunoiului”», se mai arată în scrisoare.

Liberalii au transmis că au avut o întâlnire cu Clotilde Armand, care s-a încheiat în „termeni amiabili”, însă ulterior, edilul „a emis o dispoziţie care lasă viceprimarul PNL fără nicio atribuţie, în mod abuziv şi aberant”.

„Un alt exemplu concret, strigător la cer: PNL a propus şi a reuşit, în ciuda opoziţiei aparatului primarului, votarea unui HCL care prevede publicarea tuturor contractelor primăriei şi instituţiilor subordonate. O simplă verificare pe site, la îndemâna oricui, arată că de luni de zile acest HCL este ignorat, datele cele mai recente fiind de anul trecut.

PNL nu va tolera acest comportament. În şedinţa de astăzi, consilierii PNL vor solicita toate licitaţiile şi atribuirile directe de contracte derulate în ultimele şapte luni, toate angajările şi procedurile aferente, toate cheltuielile cu procesele în instanţă şi rezultatele avocaţilor selectaţi de primar. Aveţi dreptul să ştiţi adevărul”, au conchis liberalii.

Clotilde Armand: „Nu suntem proştii mafiei gunoaielor”

În urmă cu câteva zile, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis că operatorul de salubritate „anunţă, din nou, că nu mai ridică gunoiul din sector”, spunând că este „un nou şantaj de tip mafiot”. Conform acesteia, motivul ar fi că firma de salubritate nu şi-a plătit datoriile către furnizori, chiar dacă a primit bani de la primărie, iar acum furnizorii refuză să mai primească deşeurile.

„Este un nou şantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un şantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulţi să fie curat. Compania adusă de un fost primar liberal pentru o perioadă de peste 20 de ani şi apărată de avocaţii liberali în Consiliul Local al Sector 1 (în ciuda Deciziei Curţii de Conturi a României de recuperare a prejudiciului de peste 100 de milioane de lei, în ciuda raportului ANRSC care ne zice foarte clar să recuperăm banii plătiţi ilegal de primarul pesedist) nu şi-a plătit datoriile către furnizori.

Cu toate că a primit bani de la Primărie pentru asta. Şi furnizorii refuză acum să mai primească gunoiul adus de compania aceasta. (...) Totuşi, nu suntem proştii mafiei gunoaielor şi eu nu mă clintesc în faţa ameninţărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită şi cumpărată”, a scris Clotilde Armand, marţi, pe Facebook.

Aceasta a mai transmis că îi va înfrunta pe cei care „au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1, cu ajutorul unor consilieri vânduţi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite