Nicuşor Dan: M-am întâlnit cu oameni de afaceri să le cer bani, dar am semnat acte la notar că nu vor nimic în schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că s-a întâlnit cu oameni de afaceri pentru a le cere bani pentru campania sa electorală, însă tranzacţiile s-au făcut prin contracte semnate la notariat, în care se preciza că aceştia nu au pretenţii de ordin politic.

"M-am întâlnit cu oameni de afaceri, câţiva mi-au dat. Conform Codului civil, am fost cu ei la notariat şi am semnat un contract autentic în faţa notarului. Unul din lucrurile scrise în toate aceste contracte este că donatorul nu are niciun fel de pretenţie de ordin politic pentru activitatea noastră", a declarat Nicuşor Dan.

El a spus că vrea să strângă aproximativ 100.000 de euro pentru campania sa, iar sursele de finanţare sunt "donaţiile mari şi mici". În acest sens, a deschis pe site-ul de campanie un mecanism de donaţii online şi dă asigurări că acesta este transparent şi în acord cu legislaţia în vigoare.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul i-a lansat, joi, pe cei şase candidaţi pentru primăriile de sector din Capitală. Aceştia sunt Clotilde Armand (Sectorul 1), Antoaneta Bugner (Sectorul 2), Roxana Wring (Sectorul 3), Dumitru Dobrev (Sectorul 4), Florin Grigorescu (Sectorul 5) şi Mihai Daneş (Sectorul 6).

"Vrem să readucem integritate şi competenţă în viaţa publică. Ce a fost până acum a fost practic o autoritate publică confiscată de diverse grupuri de interese şi oameni din administraţia publică, care de cele mai multe ori au acţionat împotriva intereselor comunităţii", a spus Nicuşor Dan cu această ocazie.

Candidatul la Primăria Capitalei a spus că aceia care vor intra în lupta pentru sectoare sunt oameni competenţi în meseria lor, iar "oricare dintre ei ar putea să profeseze oriunde în lumea asta", fiind o "alegere" faptul că stau în România.

Nicuşor Dan nu a vrut să comenteze însă şansele acestora de a câştiga competiţia electorală. "Suntem într-un proces de schimbare a unui mod de a se face politică. Faptul că primarii Bucureştiului sunt arestaţi unul câte unul înseamnă că am avut un sistem putred. (...) Suntem într-un moment în care o să vedem dacă s-a acumulat masa critică pentru ca vechiul mod de a face politică să fie înfrânt sau nu. Noi credem cu tărie că se poate acum", a spus Nicuşor Dan, precizând că sondajele arată că peste 90% din bucureşteni sunt nemulţumiţi de cum funcţionează actualele partide politice.

Întrebat ce părere are despre candidatura lui Marian Munteanu din partea PNL, Nicuşor Dan a spus doar că acesta este "un personaj inconsistent".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite