Mihai Fifor: De astăzi începe oficial austeritatea. Guvernul Orban poartă în frunte stigma trădării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a atacat luni învestire Guvernului Orban, despre care spune că „este năsut din ură şi trădare”. Acesta mai adaugă că noul Cabinet va eşua în toate lucrurile „care ne-au acuzat pe noi: nu vor face autostrăzi, nu vor construi spitale”, a mai afirmat Fifor.

„De astăzi începe oficial austeritatea. Guvernul Orban este născut din ură şi trădare, nu din votul cetăţenilor români.

Este un guvern clădit pe ura anti-PSD a celor de la PNL, USR sau PMP şi votat de trădătorii de la ALDE, de la Pro-România, de la UDMR şi, din păcate, chiar din partidul nostru. Ei vor purta în frunte stigmatul trădării când Guvernul lui Iohannis va face ceea ce au anunţat: comasarea spitalelor, tăierea salariilor bugetarilor şi a voucherelor de vacanţă, concedieri în masă, îngheţarea sau tăierea salariului minim, anularea creşterii punctului de pensie şi impozitarea pensiilor mici, dar şi explozia facturilor plătite de populaţie la energie electrică şi la gaze naturale după eliminarea plafonului impus de PSD”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Social-democratul a mai precizat apoi că PNL va eşua „în toate lucrurile de care ne-au acuzat pe noi” şi că singura şansă de a-i opri este votul pentru Viorica Dăncilă la prezidenţiale.


Azi trecem de la o guvernare pentru oameni, la o guvernare pentru altfel de interese! Veţi vedea cum v-au minţit! Vor eşua în toate lucrurile de care ne-au acuzat pe noi: nu vor face autostrăzi, nu vor construi spitale, datoria publică va creşte, nu doar nominal, ci şi ca pondere în PIB, inflaţia va creşte şi ea. Iar cel mai rău e că banii nu vor mai ajunge în buzunarele românilor şi în conturile clientelei lor politice.

Îi mai puteţi opri la votul din noiembrie. Daţi forţă PSD şi votaţi Viorica Dăncilă, singurul candidat la prezidenţiale care luptă împotriva austerităţii. Toţi ceilalţi sunt complicii lui Iohannis, pentru că sunt susţinuţi de partide care astăzi au decis pentru austeritate”, a mai menţionat secretarul general al PSD.

Guvernul Orban a fost învestit de Parlament: 240 de voturi pentru, cu 7 peste limita majorităţii. Balanţa a fost înclinată decisiv de voturile deputaţilor controlaţi de Daniel Constantin, care s-au dezis de Victor Ponta invocând interesul naţional. În spatele negocierilor a stat şi Mihai Tudose, pe care Ponta l-a acuzat de trădare. Orban a fost susţinut şi de aleşii ALDE care l-au trădat pe Tăriceanu pentru Dăncilă. Între timp, s-au dezis de PSD

Avem Guvern. Ludovic I, premierul României. PSD a intrat oficial în Opoziţie după 7 ani şi jumătate la Putere

Dăncilă, ultimul mesaj ca premier: „Avem un preşedinte dictator. Domnule Iohannis, mai aveţi 20 de zile la Cotroceni“. Daea i-a oferit flori de adio

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite