Mazăre îi cere demisia lui Ponta din fruntea PSD. Dragnea: Eu am altă opinie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre îi cere demisia lui Ponta din fruntea PSD FOTO Mediafax
Radu Mazăre îi cere demisia lui Ponta din fruntea PSD FOTO Mediafax

Primarul Constanţei Radu Mazăre a spus, marţi, că Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia din fruntea PSD, invocând contextul eşecului usturător de la alegerile prezidenţiale.

„Este, într-adevăr, o stare de nemulţumire (la nivelul PSD - n.red.), sunt discuţii despre felul în care este gestionat la nivel central în această perioadă post-electorală. Dacă mă întrebaţi pe mine, şi eu unul sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta sau pentru eşecul lui Dragnea. Eu, dacă aş pierde alegerile la primărie, a doua zi mi-aş depune mandatul şi în niciun caz nu aş arăta spre cei care sunt şefi de organizaţii mici, locale, că ei sunt de vină pentru pierderea mea”, a declarat Mazăre, la Curtea de Apel Bucureşti, citat de Mediafax.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia de la conducerea PSD, Radu Mazăre a răspuns: „în mod normal şi onorabil, da”.

Referitor la poziţia pe care o va adopta, în contextul în care în PSD se conturează mai multe tabere, Mazăre a precizat că încă o decizie în acest sens.  "Nu ştiu încă, nu am luat o decizie, discut cu prietenii mei şi colegii mei. După cum ştiţi, la Constanţa suntem o echipă foarte strânsă şi foarte solidari unii cu ceilalţi, iar eu nu iau decizii de capul meu. Discut să văd ce vrea şi ăla şi ăla, în momentul în care avem o opinie cristalizată o luăm într-o direcţie cu toţii".

De asemenea, primarul Constanţei a subliniat că nu a discutat, deocamdată, nici cu Marian Vanghelie şi nici cu Mircea Geoană, despre o eventuală intrare în noul PSD.

„E posibil să plece parlamentarii către această formaţiune. În orice caz, lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Adică nu mi se pare normal ca atunci când pierzi nişte alegeri să dai vina pe alţii”, a conchis Mazăre.

Dragnea: Am altă opinie pe o care mi-o susţin

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că respectă opinia primarului Constanţei, dar are altă opinie.

„Eu am înţeles şi respect opinia domnului Radu Mazăre. Eu nu sunt lider la fel de important în PSD dar, repet, eu am altă opinie, pe care mi-o susţin”.

Uite congresul, nu e congresul

Conducerea PSD a decis ca în luna martie să organizeze Consiliul Naţional, deşi după Comitetul Executiv Naţional din noiembrie s-a luat hotărârea de a avea loc un congres extraordinar de alegere a noii conduceri. 

Liviu Dragnea a plecat  luni într-un turneu în teritoriu pentru a lua pulsul organizaţiile şi a număra câţi oameni sunt de partea sa şi a lui Victor Ponta. Între timp Marian Vanghelie şi Mircea Geoană continuă să adune, pe hârtie, tot mai mulţi parlamentari care trec de partea lor. În plus, Cătălin Ivan şi Sebastian Ghiţă îşi fac şi ei calcule de stânga, bazate tot pe activul PSD.

Citeşte şi:

Ce şanse dau analiştii noului PSD, păstorit de Geoană şi Vanghelie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite