Ludovic Orban îşi asumă guvernarea: Voi fi premier şi în varianta de guvern după căderea Cabinetului Dăncilă

Ludovic Orban îşi asumă guvernarea: Voi fi premier şi în varianta de guvern după căderea Cabinetului Dăncilă

Ludovic Orban ar accepta să fie nominalizat de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier în cazul unui guvern de tranziţie. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu pentru HotNews, că va accepta să fie premier din partea PNL în cazul unui guvern de tranziţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Rolul Guvernului de tranziţie ar fi acela de a organiza alegerile anticipate. E foarte greu să aplică măsuri profunde cu un astfel de guvern, pentru că te bizui pe un parlament care nu mai are nicio legătură cu voinţa actuală a românilor (...) Suntem pregătiţi să guvernăm, dar va fi greu să plici nişte măsuri cu actuala majoritate parlamentară“, a declarat Ludovic Orban, într-un interviu pentru HotNews, întrebat despre cum vede ieşirea din criza politică. 
 
De altfel, preşedintele PNL a precizat faptul că au început negocierile cu partidele de opoziţie pentru moţiunea de cenzură, însă la ALDE nu „mai are cu cine să discute“.  
 
Liderul liberal a precizat că îşi va asuma funcţia de premier în cazul în care e nominalizat de preşedintele Iohannis, inclusiv într-un guvern de tranziţie. 
 
„Decizia PNL este că voi fi premier dacă vom câştiga alegerile. Voi fi premier şi în varianta de guvern după căderea Cabinetului Dăncilă“, a subliniat Orban.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: