Iohannis: Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească e ameninţată de PSD. Trebuie să ne adresăm şi într-o parte şi în cealaltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri într-o conferinţă de presă despre faptul că la ultimele sale ieşiri publice a vorbit mai mult despre temele electorale şi critice la PSD decât despre teme legate de pandemie. Şeful Statului a explicat că „sănătatea publică e ameninţată de COVID-19 iar politica românească e ameninţată de PSD”.

Întrebat dacă consideră că preşedintele şi Guvernul a acţionat eficient în privinţa controlului pandemiei, în contextul în care şeful Statului a pronunţat la ultima conferinţă de presă cuvântul „PSD” de 17 ori, în timp ce „COVID” de opt ori, Klaus Iohannis a precizat că răspunderea trebuie să fie partajată.

„Cu siguranţă avem situaţii diferite. Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19 iar politica românească e ameninţată de PSD. Trebuie să ne adresăm şi într-o parte şi în cealaltă. Acum, după alegeri, această creştere a numărului de bolnavi ne îngrijorează mai mult decât alegerile care vor veni. 

Probabil că lucrurile se vor complica cu venirea toamnei şi a vremei mai rece. Să nu facem o confuzie cu abordarea politică. Este clar că abordarea politică e una, abordarea publică în situaţia de pandemie trebuie să fie una aplicată bazată pe măsurile propuse de experţi. Autorităţile au acţionat perfect. Dar nu se poate aştepta nimeni ca Guvernul singur să stăpânească pandemia. E o răspundere partajată. Fiecare dintre noi, cetăţeanul are probabil răspudnerea mai mare. Boala nu se răspândeşte de la o autoritate la alta ci de la om la om. De aceea, răspunderea noastră individuală e foarte mare. Nu e bine să amestecăm aceste lucruri. Câteodată politicienii se bagă şi unde nu trebuie. Vă reamintiţi că PSD-ul a ţinut în Parlament câteva săptămâni o lege care trebuia dată urgent cu măsuri pentru îngrădirea pandemiei”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite