Iohannis, săgeţi la adresa lui Cioloş: Tot felul de politicieni se agaţă de tema numirii lui Kovesi în funcţia de procuror general al Parchetului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Octav Ganea / Inquam Photos
FOTO Octav Ganea / Inquam Photos

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă că o susţine „din capul locului” pe Laura Codruţa Kovesi să fie aleasă în funcţia de procuror şef european şi a subliniat, referindu-se la Dacian Cioloş, că există „tot felul de politicieni” care se „agaţă” de această temă.

„Eu am susţinut-o din capul locului şi i i-am spus şi ei şi mai multor conducători relevanţi din politica europeană. Se ştie în UE că o susţin pe dna Kovesi. Dar poziţia nu e una care intră în negocieri odată cu comisarii, e un capitol separat şi am speranţa că acest post se poate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun şi mi-l doresc, a declarat Klaus Iohannis. 

Preşedintele României a lansat săgeţi şi la adresa lui Dacian Cioloş, după ce a fost pus să comenteze declaraţia fostului premier care a declarat că va discuta cu Emmanuel Macron susţinerea lui Kovesi. 

„Fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agaţă de ea. Dar dacă contribuie la reuşită, e bine“, a conchis Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite