Iohannis, critici pentru Ciolacu şi Ponta: Sunt inconştienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a criticat indirect marţi pe liderul PSD Marcel Ciolacu şi liderul Pro România Victor Ponta, numindu-i „inconştienţi”, după ce aceştia au cerut o relaxare a măsurilor impuse în contextul crizei de coronavirus şi au pus condiţii pentru votarea prelungirii stării de urgenţă. „Nu putem permite niciun pas înapoi”, a subliniat Iohannis.

„Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconştienţă unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor şi o presiune uriaşă pe sistemul nostru sanitar”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis marţi.

Mesajul preşedintelui vine după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a pus cinci condiţii ca PSD să aprobe în Parlament  prelungirea stării de urgenţă.  Fără voturile PSD, starea de urgenţă nu va putea fi prelungită cu încă 30 de zile, în condiţiile în care ALDE şi ProRomânia au anunţat, la rândul lor, că se opun demersului iniţiat de Iohannis. Şeful statului a semnat marţi decretul privind prelungirea stării de urgeţă. 

„Pentru vremelnicii care conduc astăzi România, luaţi o foaie de hârtie şi notaţi. Iată ce reprezintă o crimă asupra poporului român: crimă este să laşi pe drumuri peste 1 milion de români şi să-i pui apoi să plătească dobândă la dobândă, dacă vor să îşi amâne ratele. Să lucrezi pentru profitul prietenilor şi nu pentru interesul suprem al cetăţeanului, aşa cum ai jurat – tu, slujbaş al statului”, a afirmat Marcel Ciolacu luni seară pe Facebook.

  

Vezi şi: Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă. „Nu există semne certe că pandemia încetineşte. Staţi acasă dacă nu vreţi să ajungeţi pe un pat de spital”

Şeful Stautului le-a transmis apoi românilor să respecte măsurile autorităţilor şi să rămân în case pentru a limita răspândirea virusului COVID-19.

„Staţi acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital! Staţi acasă pentru a ne putea recăpăta viaţa cât mai repede, altfel vom avea  un val de îmbolnăviri şi de decese foarte mare. Ar însemna că toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum ar fi fost în van. Nu putem permite niciun pas înapoi în contextul în care avem de-a face cu o răspândire intracomunitară, deocamdată limitată, dar foarte periculoasă”, a adăugat Klaus Iohannis.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite