Grindeanu: Domnule Orban, în scurt timp, veţi redeveni cel mai cunoscut şomer din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”PSD nu va mai vota niciodată un guvern liberal, PSD nu va mai vota niciodată un Guvern condus de PNL. Domnule Orban, în scurt timp, veţi redeveni cel mai cunoscut şomer din România”, a spus Sorin Grindeanu la Congresul PSD. Fostul premier s-a întors în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

 „Laşii nu au ce căuta în viaţa publică şi în mod clar nu au ce căuta în PSD. Aici sunt oameni care au rezistat şi în perioade grele sunt oameni care nu se apleacă la mâna de argint din banii aruncaţi de la bugetul de stat de Ludovic Orban. PNL ne acuză că aruncăm ţara în cea mai mare instabilitate. Acum ţara este în instabilitate, au pierdut lupta împotriva pandemiei, e instabilitatea şi haos în educaţie, în începerea anului şcolar. Au dormit toată vara şi s-au trezit cu 3 săptămâni înainte de începerea anului şcolar să digitalizeze şcoala. E de asemenea instabilitate în economie, doar miniştrii lor rupţi de realitate au impresia că se întâmplă lucruri fantastice. Această moţiune nu are cum să fie cauză a instabilităţii. Dimpotrivă e readucerea încrederii într-un nou Guvern”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a adăugat că în PSD există oameni foarte bine pregătiţi care pot prelua guvernarea, iar partidul nu va mai vota niciodată un Executiv condus de PNL.

„PSD nu va mai vota niciodată un guvern liberal, PSD nu va mai vota niciodată un Guvern condus de PNL. Domnule Orban, în scurt timp, veţi redeveni cel mai cunoscut şomer din România. Eu ştiu PSD şi vă spun că avem trei garnituri de oameni foarte bine pregătiţi care să formeze noul Guvern. PSD e un partid responsabil, depune moţiune pentru a salva ţara, nu doar pentru a dărăma acest Guvern. Am mare încredere că PSD îşi poate câştiga rapid prestigiul de cel mai bun partid la conducerea României. Veţi vedea că la PSD sunt cei mai mulţi profesori, oameni de cultură, artişti, ingineri, cei mai mulţi experţi, pentru că un partid care se gândeşte serios la guvernare, trebuie să pregătească o garnitură de oameni competenţi”, a completat Grindeanu.

Acesta a vorbit şi despre performanţele pe care ar trebui să le aibă social-democraţii în anumite domenii şi a spus că ar fi bine să nu mai poţi deveni, de exemplu, membru în Comisia juridică a Camerei sau a Senatului, dacă nu faci parte şi din departamentul juridic al PSD.

„Nu ne mai permitem să merge cu oameni cărora pălăria în funcţie le cade pe ochi. Am scris fără cumetrii în funcţii publice. Dacă vrei să fii secretar de stat în Sănătate, trebuie să ai experienţă în managementul sanitar, dacă vrei să ocupi o funcţie în Ministerul de Finanţe, trebuiee să ai experienţă de bun finanţist. Cei care vor să vină în aceste poziţii să activeze în domeniile de speciliate din partid. Să nu mai poţi deveni de exemplu membru în comisia juridică a Camerei sau Senatului dacă nu ai activat în departamentul juridic din partid. Nu mai merge cu amatorismul în politică. Să stopăm această practică pe care acum o vedem la PNL – pe rude, pilă şi relaţii. Românii s-au săturat de chelnerii puse directori de spital, de cârciumarii puşi în fruntea Fondului de Garantare sau de coafeze puse la Ministerul Fondurilor Europene. În loc să vin cu un program economic adevărat, PNL ne-a oferit un program de cumetrii în instituţii publice. Ne-au promis România educată şi ne-au oferit România agramată. Ne-au vorbit de România normală şi ne-au adus România imorală. Ne-au spus că ne vor aduce prosperitate şi de fapt ne-au băgat în austeritate”, a mai explicat Grindeanu.

Fostul prim-ministru a recunoscut că şi în PSD au existat „uscăciuni”, iar partidul a făcut o greşeală atunci când conducerea centrală a acceptat propunerile organizaţiilor judeţene, fără niciun criteriu de performanţă.

„Trebuie să fim cinstiţi, am avut şi noi uscăturile noastre, infinit mai puţine ca la PNL, dar le-am avut. Ca fost premier am curajul să spun că PSD a făcut o greşeală mare când conducerea centrală a PSD a acceptat propunerile de la organizaţiile judeţene fără niciun criteriu de performanţă. În loc să ajungă specialişti, ne trezeam în Guvern cu tot felul de oportunişti. Vreau să punem oamenii potriviţi în locurile potrivite. Asta vreau eu pentru PSD. Pentru asta m-am reîntors eu acasă, să recâştigăm prestigiul de partid care ştie să conducă cel mai bine România”, a conchis Grideanu.

Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici sunt candidaţii la şefia PSD. Congresul partidului alege sâmbătă noua conducere.

Pe Moţiunea cu care candidează Ciolacu se află Gabriela Firea şi Sorin Grindeanu pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi, Paul Stănescu ca secretar general, Vasile Dâncu ca preşedinte al Consiliului Naţional, iar pentru cele patru funcţii de vicepreşedinţi figurează pe listă Mihai Tudose, Lia Olguţa Vasilescu, Doina Federovici şi Gabriel Zetea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite