Gorghiu: Încercăm schimbarea lui Tăriceanu din fruntea Senatului. Luni decidem dacă desemnăm un candidat pentru funcţia de judecător CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele Alina Gorghiu
Copreşedintele Alina Gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut, sâmbătă, că schimbarea majorităţii la Senat ar putea fi anunţată într-o săptămână sau două, ea adăugând că aceasta este o Cameră importantă, care trebuie să aibă amprentă liberală şi la conducere.

”Dacă discutăm despre încercarea noastră de a schimba majoritatea, probabil că o să o anunţăm în viitorul..., probabil săptămâna viitoare, în două săptămâni, eu mi-aş dori să fie cât mai repede, pentru că Senatul este o Cameră împortantă, cred că această Cameră trebuie să aibă amprentă liberală şi la conducere. Acest lucru nu l-am ascuns public, încercăm schimbarea preşedintelui Senatului, în schimb, aş dori să facem lucrurile înainte şi să vedem cum se va întâmpla”, a afirmat ea.

Întrebată de câte voturi mai are nevoie PNL pentru a schimba majoritatea la Senat, Gorghiu a răspuns că nu o să răspundă la ”o matematică atât de seacă”.

”Nu am să vă răspund în cifre. O să vedeţi în momentul în care o să depunem solicitarea de schimbare a preşedintelui Senatului câte voturi avem în plus şi, sigur, lucrurile se vor limpezi”, a continuat aceasta.

Chestionată dacă PNL l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre intenţia de a obţine majoritatea, Gorghiu a răspuns afirmativ.

”În ceea ce priveşte intenţiile PNL, să ştiţi că nu au fost deloc oculte, au fost spuse public, l-am informat şi pe preşedinte despre intenţiile noastre. Au fost decizii politice luate în şedintele politice ale PNL. Nimic nu se întâmplă pe sub masă, nimic nu se întâmplă ascuns, totul va fi cât se poate de transparent. Da, există această intenţie. Când se va materializa ea, veţi vedea”, a menţionat Alina Gorghiu.

PNL se gândeşte să propună un judecător în locul lui Greblă

PNL va decide, tot luni, dacă va desemna un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pe postul rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, a anunţat, sâmbătă, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

”Luni, la ora 10.00, va fi şedinţa conducerii PNL, este unul dintre punctele de pe ordinea de zi, (…) dacă PNL consideră necesar să facem o propunere pentru ocuparea acestui loc vacant din CCR”, a spus ea.

Întrebată care este punctul său de vedere în această privinţă, Ghorghiu a răspuns: ”N-aş vrea să fac aprecieri astăzi, înainte de discuţie, pentru că vor fi argumente pro şi contra acestei posibile desemnări”.

Alina Gorghiu a menţionat că în cazul în care PNL va decide să nu propună candidat, liberalii vor analiza propunerile venite din partea celorlalte partide.

Gorghiu a spus, pe de altă parte, că este important ca persoana desemnată, fie doar de PSD, PNL sau celelalte partide parlamentare, şi care va votată în plenul Senatului, să fie un om care nu doar să îndeplinească tehnic condiţiile prevăzute de lege, cum ar fi vechimea în domeniul juridic, ci unul care să se priceapă la tot ce înseamnă activitatea Curţii Constituţionale ” personalitate care să fie departe de absolut orice comentariu răutăcios” care ar putea fi făcut.

”Sper ca indiferent cine va face propunerea, persoana desemnată pentru CC să fie o persoană de necomentat din toate punctele de vedere”, a mai spus aceasta.

Întrebată cum stă PNL cu majoritatea în Senat, pentru a-şi impune candidatul, ea a răspuns: ”În momentul acesta e o discuţie care nu trebuie purtată în termeni de majoritate a PNL sau PSD atunci când vine vorba de Curtea Constituţională”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite