George Simion (AUR): Nu facem coaliţie de guvernare nici cu stânga, nici cu dreapta. Nu intrăm în cârdăşii cu ei

George Simion (AUR): Nu facem coaliţie de guvernare nici cu stânga, nici cu dreapta. Nu intrăm în cârdăşii cu ei

George Simion, copreşedintele AUR

George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a anunţat duminică, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului la Craiova, că AUR nu va face alianţă sau coaliţie „nici cu stânga, nici cu dreapta”. Afirmaţia vine după ce au apărut imagini cu George Simion la o întâlnire cu liderul PSD Vasile Dîncu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acum ne sună televiziunile. Să ne mai lase, că în timpul campaniei ne ignorau. Avem contact direct între noi. Închideţi televizoarele mincinoase, avem Facebook-ul, avem legătură directă, revoluţionăm clasa politică românească. Am început cu câteva mizerii pe care le-am alungat din scena publică şi mergem mai departe. Şi cum am promis noi? Nu facem alianţă, nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni, nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa-zisa dreaptă. Noi suntem alianţă, suntem Alianţa pentru Unirea Românilor. Da, ne vedem, discutăm public, am discutat cu toţi din Parlament. Discutăm fără probleme în văzul lumii, nicio problemă, pentru că trebuie să ajungem să punem oameni valoroşi la conducerea ţării, dar nu intrăm în cârdăşii cu ei”, a spus George Simion, citat de Agerpres.

Copreşedintele AUR a reafirmat la Craiova că după alegeri va merge peste tot în ţară unde a fost în campania electorală, iar „valul” care a dus partidul în Parlament cu aproape 10% nu poate fi oprit.

„Am promis că ajung din nou pe fiecare palmă de pământ românesc pe unde am trecut pe timpul campaniei, chiar dacă intrăm sau nu în Parlament. Am venit să le mulţumim românilor care au avut încredere în noi. Vă mulţumesc că nu aţi mai votat nici cu stânga, nici cu dreapta, că aţi votat anti-sistem şi că aţi fost alături de o forţă democratică, o forţă patriotică. Valul acesta nu poate fi oprit, este speranţa românilor pentru independenţă, pentru suveranitate, pentru libertate, care vor să trăiască din bogăţiile Românei. Prea mult ne-au înjosit alţii şi ne-au făcut, din păcate, să plecăm peste hotare. Jumătate din generaţia mea, jumătate din colegii mei de liceu, din colegii de la facultate, din colegii de la masterat sunt peste hotare şi nu mai putem îndura aşa ceva”, a afirmat copreşedintele AUR.

„Să-i alungăm pe aceşti tâlhari care ne-au condus până acum”

George Simion a mai spus că deşi a fost cenzurat pe timpul campaniei electorale şi peste 100.000 de persoane din diaspora nu au putut vota, AUR „le-a stricat multora socotelile”.

„Vin din Gorj, unde avem petrol, unde avem hidrocentrale pe Jiu, oamenii de acolo au plecat peste hotare. Şi o să ajungem să importăm curent din Ungaria. Noi, ţara care a avut prima rafinărie din lume, noi, ţara care a avut prima sondă de ţiţei, noi, ţara care a exportat pentru prima oară benzină ajungem să importăm energie de la alţii. Să le fie ruşine şi să-i alungăm pe aceşti tâlhari care ne-au condus până acum. Pe unii dintre ei i-am alungat împreună de pe scena publică şi i-am trimis la lada de gunoi a istoriei. Şi pe Ponta şi pe trădătorul care a vândut moştenirea Gojdu de miliarde de euro, Călin Popescu-Tăriceanu, şi este numai începutul. Le-am stricat socotelile. Ne-au cenzurat, doar, doar să nu avem şanse. Uite că am avut şanse. Nu i-au lăsat pe fraţii noştri de peste hotare să voteze. Peste 100.000 nu au putut vota. Diaspora e bună numai când îi convine lui Klaus Iohannis. Acum nu mai sunt buni, sunt căpşunari, sunt pleava societăţii, ne jignesc pe fiecare dintre noi. Noi reprezentăm toate categoriile societăţi”, a mai spus copreşedintele AUR.

AUR va merge luni la Cotroceni, unde vor avea loc discuţii pentru desemnarea viitorului prim-ministru. Din delegaţia AUR vor face parte George Simion şi Claudiu Târziu, copreşedinţi, Dan Tănasă şi avocata Diana Şoşoacă.

Propunerea AUR pentru prim-ministru este Călin Georgescu.

Întâlnire AUR-PSD

Preşedintele AUR, George Simion, a avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu.

„Nu are legătură cu consultările. Am vorbit despre un studiu IRES în care am pus întrebări despre AUR. Nu am vorbit despre susţinere pentru că nu ne-ar ajunge oricum. De asemenea, nu pot lucra la modernizarea structurii si brandului PSD în coaliţie cu AUR. Ar fi un sacrificiu inutil dacă nici măcar nu poţi face o coaliţie de guvernare. Îl cunoscusem mai demult pe Simion, când era student”, a declarat Vasile Dîncu, pentru Digi24.ro.

De asemenea, preşedintele Consiliului Naţional al PSD susţine că la întâlnirea cu George Simion nu a participat şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. „Domnul Ciolacu a trecut mai târziu pe la mine, nu a participat la această întâlnire”, a mai spus Dîncu.

George Simion susţine că s-a întâlnit şi cu liderii PSD, şi cu liderii PNL. „Da, am avut întâlniri cu conducerile PSD şi PNL. Nu m-am întâlnit cu domnul Ciolacu, aştept să mă văd şi cu dumnealui, am avut cu ambele partide discuţii de cunoaştere. Reiterăm faptul că AUR nu va intra în nicio coaliţie de guvernare, nici cu PNL, nici cu PSD, nici cu vreunul din actualele partide, dar avem propuneri pentru viitoarele guverne, pentru conducerea celor două Camere şi vom urmări interesul alegătorilor AUR în discuţiile cu toate formaţiunile politice, pentru că asta am spus, chiar dacă nu vom intra în nicio coaliţie de guvernare, vom discuta fiecare articol, fiecare lege, fiecare funcţie publică”, a declarat George Simion, pentru Libertatea

Întâlnirea dintre Vasile Dîncu şi George Simion a avut loc vineri, în jurul prânzului, la o adresă din Primăverii, acolo unde se află şi sediul IRES, institut coordonat de Dîncu, potrivit gandul.info.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările