Experţii fiscali liberali: pensiile vor creşte în toamnă cu maximum 15% VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Pensiile vor creşte din această toamnă  cel mai probabil cu zece sau 15 procente. Aceasta pare a fi soluţia de avarie identificată de experţii fiscali ai cabinetului condus de Ludovic Orban, în condiţiile în care nici rezerva financiară a ţării şi nici dimensiunile mari ale actualului deficit bugetar nu vor permite majorarea pensiilor cu 40%, atât cât e trecut oficial în lege.

Informaţia a fost dezvăluit de jurnalistul Sebastian Zachmann miercuri dimineaţă în emisiunea „Ora Adevărului”, transmisă online pe acelaşi site în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 11.00. El a subliniat că aflat din surse că actualul premier îşi doreste o majorare cu cel puţin 15 procente a pensiilor, la începutul toamnei.

Asta şi din motive electorale, fiindcă dacă condiţiile sanitare o vor permite, în toamnă ar urma să se desfăşoare alegerile locale, ce ar fi trebuit să se desfăşoare în luna iunie, dar amânate din cauza actualei pandemii. De asemenea, în noiembrie ar trebui organizate alegeri parlamentare, dar sub ameninţarea actuală a unui al doilea val al pandemiei, e greu de stabilit scenariul ce va fi pus în practică.

Pe de altă parte, Sebastian Zachmann a subliniat că se aşteaptă la multă instabilitate pe scena politică românească. „N-aş subestima deloc forţa PSD-ului, care ar putea forţa chiar în toamnă o nouă moţiune de cenzură la adresa cabinetului condus de Ludovic Orban, urmat de scenariul în care nu-şi va asuma guvernarea. Ca atare, scenariul din lunile ianuarie-februarie, când România a fost condusă de un guvern interimar, s-ar putea repeta şi la finele anului”, a mai spus Sebastian Zachmann.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite