Emil Boc acuză PSD: Este disperat că nu mai poate să ţină sub control justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că PSD este disperat, deoarece nu mai poate să ţină sub control justiţia. Boc spune că acest partid mai are încă un „obstacol uriaş la Cotroceni împotriva subjugării justiţiei“, informează Mediafax.

„Justiţia trebuie să meargă până la capăt în curtea de judecată, în instanţa de judecată. De aceea, PSD este disperat că nu mai poate să mai ţină sub control justiţia, pentru că încă mai are un obstacol uriaş la Cotroceni împotriva subjugării justiţiei. Dar, dacă acel obstacol instituţional fundamental de apărare a statului de drept va dispărea şi va fi în curtea lor, justiţia va fi din nou compromisă în România“, a spus Emil Boc la Alba Iulia, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară. „Pentru că, încă o dată subliniez, este în nucleul, în ADN-ul PSD-ului, subordonarea justiţiei şi în gândirea politică a lui Victor Ponta“.

El a mai spus că pentru PSD şi pentru Victor Ponta independenţa justiţiei este un moft, la fel cum pentru Ion Iliescu a fost proprietatea. „Amintiţi-vă când spunea Ion Iliescu că proprietatea e un moft, ce atâta mare discuţie pe marginea proprietăţii, ce mare problemă. La altă scară peste puţin timp Victor Ponta reia cu altă valoare fundamentală a statului de drept justiţia exact la fel. E un moft, adică pentru noi justiţia se face din pixul de la partid, de acolo trebuie să cereţi dreptate dacă vreţi să trăiţi în această ţară“, a comentat Boc.

Actualul primar al Clujului a mai zis că, dacă în perioada guvernărilor de dreapta România a reuşit să facă progrese consistente şi considerabile pentru consolidarea statului de drept, miza PSD este compromiterea statului de drept şi a valorilor democratice din această ţară.

„Stat de drept înseamnă separaţia puterilor în stat, stat de drept înseamnă respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, stat de drept înseamnă independenţa justiţiei faţă de factorul politic, stat de drept înseamnă nimeni nu este mai presus de lege, ca oricine în faţa justiţiei să fie egal indiferent de calitatea politică, de banii pe care îi are în buzunar, de situaţia religioasă, socială sau de altă natură, în faţa legii toţi trebuie să fie egali. Acum, dacă ne uităm la ceea ce face PSD-ul şi miza pentru PSD şi a guvernării şi mai ales a câştigării prezidenţialelor este subjugarea justiţiei şi aducerea ei sub influenţa politicului, aşa cum era până în 2004“, a afirmat acesta.

Preşedintele României, „un stâlp de neclintit“ pentru independeţa justiţiei.

„Nu puţine au fost momentele în care şi pentru noi era foarte greu să rezistăm presiunilor politice din partid pentru a ne amesteca într-o formă sau alta în treburile justiţiei. Dar, am avut şansa şi ca prim-ministru şi ca preşedinte de partid, să am în preşedintele României un stâlp de neclintit în ceea ce priveşte independenţa justiţiei. Şi, până la urmă, partidul pe care îl reprezint a înţeles şi a făcut din respectarea justiţiei un lucru care iată, astăzi, a dus la progrese importante în ceea ce priveşte independenţa justiţiei. Preşedintele şi primul ministru trebuie să stea spate în spate şi să apere aceste valori“, a afirmat Emil Boc.

(Victor Ponta) când merge la Bruxelles îi place să se laude cu progresele făcute de DNA, dar în ţară ar face tot ce îi stă în putinţă să le compromită. Emil Boc

„În partid, Victor Ponta militează împotriva justiţiei spunând «ajungem noi la guvernare şi refacem ceea ce a fost pe vremea lui Năstase», când din biroul ministrului Justiţiei se decidea cine să fie arestat, cum să se dea sentinţele de către judecători şi de la PSD veţi avea dreptate în ţara aceasta şi nu din altă parte, de la curţile de justiţie. E adevărat, când merge la Bruxelles îi place să se laude cu progresele făcute de DNA, dar în ţară ar face tot ce îi stă în putinţă să le compromită. Dar, asta nu e un lucru nou, ştim cum se dedublează Victor Ponta“, a spus Boc.

„De aceea, miza acestor alegeri şi mai ales a alegerilor din toamna acestui an e o miză decisivă pentru soarta şi destinul României în UE şi pentru destinul nostru ca ţară democratică", a adăugat Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a participat, sâmbătă, alături de preşedintele Traian Băsescu, la dezbaterea cu tema „Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei“, organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite