Surse: CCR discută pe 23 ianuarie legile Justiţiei. Dragnea a ştiut dinainte data, deşi pe site-ul CCR nu e anunţată încă nicio şedinţă în luna ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, la RTV, că magistraţii Curţii Constituţionale (CCR) au stabilit, pentru luna ianuarie, un calendar de judecată a celor trei Legi ale Justiţiei, contestate de PNL. Însă pe site-ul CCR nu figurează nicio şedinţă de judecată în luna ianuarie. Ultima şedinţă a fost pe 14 decembrie.

UPDATE Surse din CCR au declarat pentru „Adevărul“ că toate cele trei legi ale Justiţiei vor fi dezbătute pe 23 ianuarie. Aşadar, Dragnea cunoaşte deja calendarul şedinţelor CCR, înainte ca el să fie publicat pre site-ul instituţiei. 

Potrivit unor surse politice, magistraţii CCR nu au stabilit încă vreun calendar pentru cele trei legi ale Justiţiei contestate de PNL, după ce au fost adoptate de Parlament.

Conform legii, preşedintele CCR „convoacă şi prezidează şedinţele Curţii Constituţionale“. Aşadar, decizia stă în pixul lui Valer Dorneanu, fost coleg de partid cu Liviu Dragnea. 

Opt articole din Constituţie sunt încălcate prin modificările adoptate de Parlament la două dintre legile justiţiei. Este rezultatul analizei făcute de judecătorii Curţii Supreme, care au hotărât, în unanimitate, să sesizeze Curtea Constituţională. Este vorba despre legea care reglementează organizarea instanţelor şi parchetelor şi de legea CSM.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nicio prevedere din legile justiţiei adoptate nu afectează independenţa justiţiei, iar dezbaterea acestora a fost "ultra transparentă, strălucitoare", apreciind că nici după rezolvarea contestaţiilor la Curtea Constituţională a acestor legi lucrurile nu se vor linişti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite