Deputaţii au respins ordonanţa privind alocaţiile. Guvernul Orban este obligat acum să le dubleze

Deputaţii au respins ordonanţa privind alocaţiile. Guvernul Orban este obligat acum să le dubleze

Partidul lui Marcel Ciolacu vrea respectarea legii privind dublarea alocaţiilor FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Drept urmare, Guvernul este obligat să aplice legea prin care alocaţiile se dublează de la 150 la 300 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Camera Deputaţilor a respoins ordonanţa de urgenţă privind amânarea dublării alocaţiilor. Prin urmare, Guvernul Orban este obligat ca de la 1 septembrie să dubleze alocaţiile pentru copii.

Au fost 166 de voturi pentru, 63 voturi „împotrivă” şi 29 de abţineri.

Dacă preşedintele Iohannis va promulga legea de respingere a ordonanţei prin care alocaţiile erau crescute etapizat, va intra în vigoare legea iniţială, promulgată de Iohannis, prin care alocaţiile sunt dublate. Peşedintele poate ataca legea adoptată azi la CCR sau o poate retrimite în Parlament. Dublarea alocaţiilor va avea loc doar după ce legea este publicată în Monitorul Oficial.

***

PNL a cerut la începutul şedinţei din Camera Deputaţilor reîntoarcerea la comisii pentru două săptămâni a proiectului de lege privind creşterea progresivă a alocaţiilor. PSD a anunţat că se opune, la fel ca şi celelalte formaţiuni, cu excepţia PNL. 

Social-democraţii, care au reuşit să-şi găsească inclusiv PMP ca aliat pe tema alocaţiilor, vor menţinerea dublării alocaţiilor, nu creşterea doar cu 20%. 

Liberalii au lansat mai multe atacuri la adresa PSD, în mesajul acestora fiind subliniată inconştienţa social-democraţilor. „Disperaţi aţi fost, disperaţi sunteţi. Vreţi doar voturi”, le-a transmis deputatul Tinel Gheorghe. 

Social-democraţii mai tineri le-au bătut obrazul celor din PNL pentru faptul că încearcă o creştere nsemnificativă, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul pensiilor. Conform legii, pensiile ar fi trebuit crescute cu 40%, nu cu 14%, aşa cum a decis partidul.

Unul dintre deputaţii USR a mers la microfonul central şi le-a sintetizat situaţia: „Unii vă faceţi hoţi, alţii vă faceţi proşti! Păcat! Însă şi unii, dar şi ceilalţi, aveţi dreptate”.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările