Diaconescu: Situaţia de insecuritate din Ucraina impune adoptarea unei declaraţii a Parlamentului României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu FOTO Mediafax
Cristian Diaconescu FOTO Mediafax

Candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că PMP va trimite o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii comune în plen în privinţa situaţiei de insecuritate din Ucraina.

„În opinia PMP, situaţia de insecuritate din Ucraina impune în acest moment o reacţie clară din partea Parlamentului României, adoptarea unei declaraţii comune în plenul reunit al Parlamentului pentru ca acest for legislativ să-şi exprime o poziţie clară care să fie bine înţeleasă la nivel intern şi internaţional în legătură cu insecuritatea generată în Ucraina“, a afirmat Diaconescu.

El a spus că este evident că parteneriatele strategice încheiate de România, mai ales cel cu SUA, reprezintă elemente fundamentale de asigurare a securităţii României, Diaconescu menţionând totodată rolul extrem de important pe care preşedintele Traian Băsescu îl are în politica românească.

Cristian Diaconescu a spus că remarcă atitudinea "evazivă şi sceptică" a Executivului şi a unor partide aflate la putere în a exprima o poziţie publică în legătură cu situaţia din Ucraina şi a arătat că cei care se doresc a fi preşedinţi ai României trebuie să aibă capacitatea de a se exprima public împotriva actului terorist din Ucraina şi în legătură cu sprijinul pe care Federaţia Rusă îl acordă miliţiilor paramilitare din Ucraina.

"Constat că unor politicieni abili în politici dâmboviţene le tremură genunchii atunci când e vorba de politica de stat", a mai spus Cristian Diaconescu.

"PMP va trimite o scrisoare şefilor celor două Camere, a mai existat la un moment dat intenţia de a adopta o declaraţie comună pe situaţia din Ucraina, dar proiectul a fost abandonat. Poate este momentul ca partidele să se poziţioneze clar, este un semnal foarte bun intern şi internaţional, poate e vorba şi de interese economice, dar acestea ar fi bine să fie abandonate pentru interesul României", a arătat Diaconescu.

El a adăugat că absenţa unei atitudini tranşante pe această temă din partea Executivului, a partidelor politice, a Parlamentului trebuie să aibă o explicaţie, fie o reorientare de politică, ceea ce este greu de crezut, fie există interese economice care îi împiedică pe unii politicieni să aibă o atitudine mai tranşantă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite