Curtea a decis: Crin Antonescu rămâne preşedintele Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu rămâne preşedintele Senatului FOTO: Mediafax
Crin Antonescu rămâne preşedintele Senatului FOTO: Mediafax

Curtea Constituţională a respins sesizarea Partidului Democrat Liberal privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit de la şefia Senatului. Crin Antonescu va continua să prezideze plenul Senatului, până la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

În 3 iulie, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului, locul său fiind ocupat liderul liberal Crin Antonescu. Un grup format din 28 de senatori PDL au depus, în 14 septembrie, la Curtea Constituţională, o sesizare privind hotărârea prin care Vasile Blaga a pierdut şefia Senatului. Democrat-liberalii contestaseră încă din iulie decizia, însă la acel moment a fost respinsă, întrucât Guvernul emisese o Ordonanţă de Urgenţă(OUG 38/2012) prin care magistraţii Curţii Constituţionale nu se mai puteau pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului.

Legea de apobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiile Curţii Constituţionale a fost declarată neconstituţională în 19 septembrie, la sesizarea unui grup de 67 de deputaţi portocalii, astfel că a rămas de competenţa magistraţilor Curţii Constituţionale să se pronunţe asupra deciziilor Parlamentului. Pedeliştii au putut, astfel, contesta decizia de revocare din funcţie a fostului şef al Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite