Cristian Preda: PDL trebuie să renunţe la reorganizare. Ne-am făcut de râs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL ar trebui să renunţe la proiectul de reorganizare administrativ-teritorială pentru că este un subiect pe care l-a pregătit prost şi s-a făcut de râs, afirmă europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda.

"Cred că e raţional în acest moment să abandonăm acest proiect care a fost prost pregătit şi care ne duce într-o fundătură. Cred că trebuie să gândim altfel lucrurile şi dacă ar fi după mine, ar trebui să tragem concluzii din această experienţă", a afirmat Preda în timpul unei intervenţii la Realitatea TV.

Europarlamentarul susţine că PDL s-a "făcut de râs" pentru că nu a construit "ceva consistent". "Nu trebuia pornit de la numărul regiunilor, trebuia pornit de la ceea ce înseamnă un nivel intermediar util, trebuia să vedem ce anume se întâmplă la nivel local - oraşe şi comune, ce anume servicii nu se pot se face la acest nivel", a explicat europarlamentarul PDL.

Cristian Preda susţine că Biroul Permanent al PDL este responsabil pentru acest lucru, adăugând că "ar trebui să şi-o asume".

El a adăugat că aceleaşi principii ar trebui respectate şi pentru "planul B" propus de Băsescu.

"A pleca doar de la ideea că trebuie să diminuăm statul, ignorând ceea ce înseamnă nevoile şi ceea ce înseamnă această capacitate administrativă mai puternică decât ceea ce avem la nivel de comune sau la nivel de oraşe înseamnă pur şi simplu să jucăm în orb, doar să avem satisfacţia de a tăia nişte posturi", a mai spus democrat-liberalul.

Mare parte a membrilor UDMR susţin amânarea reformei administrative, a declarat vineri seara, la Târgu Mureş, liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, după circa patru ore de discuţii cu liderii organizaţiilor teritoriale ale Uniunii. Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite