USR tergiversează decizia privind susţinerea lui Nicuşor Dan. Regulament aprobat pentru competiţia internă. Surse: Barna vrea să-l oblige să se reînscrie în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Eduard Enea
Foto Eduard Enea

Comitetul politic al USR s-a întrunit sâmbătă într-o şedinţă în care urma să decidă dacă formaţiunea îl va susţine pe Nicuşor Dan drept candidat pentru Primăria Capitalei. Până la urmă, liderul USR a venit cu ideea organizării unor alegeri primare între candidaţii anti-PSD pentru ca la final cel mai bine clasat să candideze împotriva Gabrielei Firea.

UPDATE Conducerea USR a votat Regulamentul pentru candidaturile interne în vederea localelor. 

Regulament intern USR

UPDATE Liderul USR, Dan Barna, a anunţat, sâmbătă, că va propune partidelor organizarea unor alegeri primare în Bucureşti pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari şanse de a o învinge pe Gabriela Firea. Barna a dat exemplul Budapestei, unde mai multe partide s-au aliat şi au susţinut un candidat comun care a învins candidatul Fidesz. Pentru organizarea acestora, vor exista corturi în mai multe zone din oraş, unde bucureştenii vor putea vota pentru un anumit candidat pe durata mai multor zile.

UPDATE 13:40 „În urma discuţiilor din Comitetul Politic al USR, preşedintele Dan Barna l-a invitat pe Nicuşor Dan la şedinta de astăzi unde se dezbate regulamentul privind candidaturile interne pentru alegeri locale pentru non-membri şi candidaţi independenţi", au transmis reprezentanţii USR, potrivit News.ro.

***

În cadrul întâlnirii, printre alte decizii, va fi supus la vot un regulament privind alegerea candidaţilor USR pentru locale care nu sunt membri de partid. 

progra sedinta usr

În deschiderea şedinţei, Dan Barna a vorbit despre faptul că „perioada romantică” a politicii USR se încheie şi este nevoie de profesionalizare, pentru că USR nu-şi mai permite să greşească.

USR şi PLUS intenţionează să propună fiecare câte un candidat pentru Primăria Capitalei. Partidul lui Cioloş îl va susţine pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, în timp ce în cazul USR Nicuşor Dan este văzut drept favorit, dar fostul fondator al USR nu mai este membru al partidului, ceea ce ridică o serie de probleme privind statulul formaţiunii, care se încearcă a fi rezolvate sâmbătă.

Ulterior, Alianţa USR PLUS va alege un singur candidat dintre cei doi pentru a candida la funcţia de primar general. 

Cele două partide au demarat discuţii şi cu PNL pentru ca toate cele trei formaţiuni să aibă candidat unic, dar deocamdată nu s-a stabilit cum va fi ales acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite