Chiuariu: „PDL vrea să întârzie reducerile bugetare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chiuariu şi aleşii PDL se războiesc pe statutul parlamentarilor
Tudor Chiuariu şi aleşii PDL se războiesc pe statutul parlamentarilor

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Tudor Chiuariu, a declarat, astăzi, că, prin atacarea pentru a doua oară a Statutului parlamentarilor la Curtea Constituţională, PDL doreşte să întârzie aplicarea reducerilor bugetare incluse în proiectul de lege.

„Eu cred că e doar o mişcare tactică a celor de la PDL, care vor să întârzie intrarea în vigoare a prevederilor referitoare la reducerile bugetare care afectează activitatea Parlamentului şi, din punctul acesta de vedere, vedem acum cine e pentru reducerea cheltuielilor din autorităţilor publice şi cine e împotriva lor“, a spus Chiuariu.

Chiuariu a precizat că, în motivarea anterioară, Curtea nu a menţionat că nu poate fi suspendată activitatea unui parlamentar ca măsură disciplinară.

„Curtea a spus, aşa cum înţeleg eu, că şase luni e prea mult. Nu a spus că nu putem suspenda activitatea alesului respectiv pentru nicio perioadă. Iar perioada de 30 de zile există şi în alte legislaţii europene în ceea ce priveşte activitatea Parlamentului ca o sancţiune disciplinară. Conflictul de interese e tot o faptă care dă naştere unei proceduri discimplinare şi unei sanţiuni disciplinare“, a spus Chiuariu.

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că PDL va ataca din nou proiectul legii Statutului parlamentarilor la Curtea Constituţională, sesizarea urmând a fi depusă în cursul zilei de joi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite