Cazul Kovesi. Dăncilă, încă o gafă: „Există prezumţia de vinovăţie“

Cazul Kovesi. Dăncilă, încă o gafă: „Există prezumţia de vinovăţie“

Viorica Dăncilă

Întrebată despre Laura Codruţa Kovesi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că ”există prezumţia de vinovăţie”. „Nu vreau să înţeleagă că o acuz de ceva pe doamna Laura Codruţa Kovesi sau că mă implic în justiţie”, a adăugat Dăncilă, care vorbea, de fapt, despre prezumţia de nevinovăţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Nu am susţinut-o pe Kovesi, am considerat că în faţa legii toţi trebuie să fim egali, iar dacă planează suspiciuni asupra unei persoane trebuie să fie clarificate. Dacă una dintre aceste suspiciuni se va dovedi întemeiată, imaginea României va avea de suferit”, a spus Dăncilă într-o conferinţă de presă la Reşiţa.

”Există prezumţia de vinovăţie . Nu vreau să înţeleagă că o acuz de ceva pe doamna Laura Codruţa Kovesi sau că mă implic în justiţie”, a adăugat Dăncilă. 

Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, a votat pentru Laura Codruţa Kovesi, deşi premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să voteze împotrivă. Surse diplomatice susţin pentru Adevărul că Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, prin urmare a votat în favoarea Codruţei Kovesi. A contat şi telefonul pe care Odobescu l-a primit de la preşedintele Klaus Iohannis în această dimineaţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: