Ana Birchall s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei „în pofida constrângerilor de program apărute în urma desemnării ca ministru interimar al Justiţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul delegat Ana Birchall s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, ”în pofida constrângerilor de program apărute în urma desemnării în poziţia de ministru interimar al Justiţiei”, precizează MAE, deşi Birchall, la ora emiterii comunicatului, nu fusese numită ministru interimar de către preşedintele Klaus Iohannis. Între timp, şeful statului a semnat decretul.

”Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, l-a primit vineri, 10 februarie 2017, pe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier-Klodt. În pofida constrângerilor de program apărute în urma desemnării ministrului delegat Ana Birchall în poziţia de ministru interimar al Justiţiei, oficialul român a dorit ca această întrevedere să aibă loc având în vedere că a fost perfectată şi reconfirmată în săptămânile precedente”, se arată într-un comunicat MAE.

În urma demisiei lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei.

La ora transmiterii acestei ştiri, Administraţia prezidenţială nu a anunţase dacă şeful statului a acceptat propunerea premierului Grindeanu ca Birchall să asigure interimatul la Ministerul Justiţiei şi nici în Monitorul Oficial nu a fusese publicat vreun decret în acest sens. Între timp, Iohannis a semnat decretul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite