Băsescu îl lasă în ofsaid pe Ponta cu privatizarea CFR Marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu şi-a manifestat neîncrederea în numirea lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor. Preşedintele consideră că cea mai bună soluţie este ca premierul Victor Ponta să rămână ministru interimar până în momentul în care se finalizează privatizarea CFR Marfă, mai ales că a lăudatv public privatizarea efectuată de fostul ministru, Relu Fenechiu.

 “Am primit propunerea astăzi. Ceea ce spun astăzi despre lipsa mea de încredere într-o astfel de desemnare le-am spus şi lui Crin Antonescu şi premierului Victor Ponta, încercând să îi conving să propună o altă variantă, a afirmat Traian Băsescu”. Preşedintele Traian Băsescu a făcut o scurtă descriere negativă a lui Ovidiu Silaghi din perioada în care a fost ministru al Transporturilor.

“Nu doresc să îi creez prejudicii de imagine lui Silaghi. Pentru mine ar fi mai important, dacă îl resping pe Silaghi, să ştiu cine ar putea să vină. Silaghi este un om fără performanţă, e ca apa sfinţită. Am observat ineficienţa totală a domnului Silaghi când a fost ministru al Transporturilor. Aş spune, un om fără performanţă care nu aduce nimic important ca imagine Guvernului Ponta. I-am spus şi premierului, cred că este neportună  desemnarea unui ministru care nu a fost implicat în niciun fel în procesul de privatizare a CFR Marfă”, a fost caracterizarea făcută de preşedinte propunerii PNL la Ministerul Transporturilor.

Şeful statului a sugerat conducerii USL să se găndească la o nouă variantă, deşi acesta este conştient că se poate trezi cu un candidat mai slab decât Silaghi.

“Dacă tot ai oportunitatea unui ministru nou, de ce să nu ai un ministru cu o imagine cât mai bună. Nu mă grăbesc, pentru că pot să ajung la situaţia rău cu rău dar mai rău fără rău. Aş putea să primesc o nominalizare mai proastă. Pentru mine este important să ştiu dacă îl resping pe Silaghi, cine ar putea fi în locul lui”, a adăugat Băsescu.

“Gruia Stoica nu are bani”

Cel de-al doilea subiect abordat de preşedintele Traian Băsescu este în legătură cu firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă, Grup Feroviar Român (GFR), deţinută de Gruia Stoica, nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani „pe la bănci“. „Dacă în momentul de faţă investitorul împrumută bani ca să poată plăti compania şi nu îi găseşte - în momentul de faţă nu sunt prea multe bănci dispuse să finanţeze - de unde o să găsească bani pentru modernizarea companiei? Are nevoie de locomotive moderne, de vagoane modernizate, de depouri modernizate, de multe altele“, a arătat Traian Băsescu.

El a adăugat că anunţul Guvernului că trebuie aşteptat avizul Consiliului Concurenţei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă este o „intoxicare şi o minciună“. „Şi aici vreau să fac o precizare în spaţiul public şi acesta este un alt motiv de îngrijorare pentru mine, legat de privatizarea CFR Marfă: membri ai Cabinetului au vehiculat ideea că se aşteaptă întâi avizul Consiliului Concurenţei, ceea ce este o minciună. Consiliul Concurenţei nu avizează decât după semnarea contractului“, a afirmat Traian Băsescu

Materiale pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: „Silaghi este un om fără performanţă, e ca apa sfinţită. Ponta să rămână până semnează contractul de privatizare a CFR Marfă“

Traian Băsescu: „Am observat ineficienţa totală a lui Silaghi. Voi lua o decizie definitivă pe 23 august“

Liberalii, traşi pe linie moartă la Transporturi

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite